Darčeková sada Japonské čaje / Bylinka

Japonsko, krajina vychádzajúceho slnka, je domovom majstrovského umenia čajového obradu a miesto, kde čaj neznamená len nápoj, ale celú filozofiu. Objavte s touto sadou rôzne odtiene a nuansy zeleného čaju, od jemne kvetinovej Senchy až po bohatú Genmaichu so svojím jedinečným charakterom. Kolekcia odhaľuje rozmanitosť japonských čajov, ktoré poskytujú pokojnú oázu v dennom zhone. Vychutnajte si každý dúšok a vydajte sa na objavnú cestu do srdca japonskej čajovej kultúry, bon voyage!

Obsah darčekovej sady japonských čajov:

SENCHA
Japonský čaj ľahko sladkastej, jemne zvieravej, ale sviežej chuti. Sencha predstavuje asi 80 % produkcie japonského čaju. V Japonsku má sencha dokonca svoj vlastný čajový obrad, tzv. sencha-do.
Návod na prípravu: Na šálku dajte 1 čajovú lyžičku čaju. Zalejte vodou o teplote 70-80° C a ponechajte 2-3 minúty lúhovať. Potom preceďte. Tento čaj je určený k dvom nálevom. Sencha je možné použiť aj pre osviežujúce cold brew: čajové lístky zalejeme studenou vodou a necháme lúhovať v chladničke 12-24 hodín. Takto pripravený čaj má jemnú, čistejšiu chuť a je výborným základom na miešanie ľadových čajov, napríklad s ovocím.

GENMAICHA
Genmaicha je tradičný japonský zelený čaj s praženou ryžou. Má ľahko trávnatú, stredne zvieravú, chlebovú chuť so stopou orieškov a praženej ryže. Nálev je svetlo žltý. Býval to čaj chudobných japonských farmárov, dnes sa však stal obľúbeným nápojom milovníkov zelených čajov po celom svete.
Návod na prípravu: Na šálku dajte 1 čajovú lyžičku čaju. Zalejte vodou o teplote 70-80 ° C a ponechajte 2-3 minúty lúhovať. Potom preceďte. Z tohto čaju je možné pripraviť 1-2 nálevy.
Zloženie: pravý zelený čaj, pražená ryža.

BANCHA
Dlhé listy tohto čaju sa žne na jeseň, kedy sa teín (čo je označenie pre kofeín v čajových listoch) sťahuje do vetiev a koreňov čajového kríka. Vďaka tomu má bancha nízky obsah teínu a je tak vhodná na celodenné popíjanie. Nálev má jasne žltozelenú farbu. Chuť banchy je silná, sladkastá a mierne zvieravá. Zelený čaj bancha je výborný horúci aj vychladený.
Návod na prípravu: Na šálku dajte 1 čajovú lyžičku čaju. Zalejte vodou o teplote 70-80 ° C a ponechajte 2-3 minúty lúhovať. Potom preceďte. Z tohto čaju je možné pripraviť až 3 nálevy.

Obsah sady 70 g čajov.

Poznámka: Texty na obale produktu sú v českom jazyku.