15. augusta 2024
V tomto diele našej encyklopédie sa pozrieme na Baharat, zmes korenia nevyhnutnú pre perzskú kuchyňu. Zistíme typické zloženie a ukážeme si, do akých jedál sa baharát hodí, vrátane mäsa, omáčok, dipov, zeleniny, ryže a strukovín, a ako ho použiť na exotickú chuť vašich pokrmov. Pokračovať
|
9. augusta 2024
Ajowan, známy tiež ako kopská rasca, je intenzívne korenie s chuťou podobnou anízu a oreganu, ktoré sa pestuje predovšetkým v Indii a ďalších ázijských krajinách. Pokračovať
|
23. júla 2024
Či už práve zariaďujete novú kuchyňu alebo rozširujete svoje existujúce zásoby korenia, pripravili sme pre vás detailný prehľad, ktorý vám pomôže vybrať tie najdôležitejšie druhy korenia a môžete sa tak ľahko rozhodnúť aké základné korenie mať doma. Pokračovať
|
21. júla 2024
Korenie, to sú takí malí kúzelníci v našich kuchyniach, ktorí nám denne pomáhajú. Stačí pridať štipku a mávnutím kúzelného prútika pridajú jedlu farbu, chuť aj vôňu. Ale čo to vlastne korenie je? Jednoducho povedané, jedná sa o rôzne časti rastlín, ktoré sa používajú na ochutenie a dochutenie jedál. Pokračovať
|
11. júla 2024
Ak radi grilujete, tak by ste si rozhodne mali vyskúšať vyrobiť vlastnú domácu barbecue omáčku. Je to prekvapivo jednoduché a budete žať obdivné pohľady od všetkých hostí, až sa vás niekto spýta: „Tá barbecue omáčka je fakt výborná, kde si kúpil?“ a vy ležérne odpoviete „Barbecue omáčky si robím jedine sám“. Pokračovať
|
4. júla 2024
Adamovo medové korenie je lahodná neostrá zmes korenia s medom, ktorá je mierne sladká s príjemnou cesnakovou arómou. Toto korenie je úplne dokonalé na klasické medové rebierka. Pokračovať
|
28. júna 2024
Rozpáľte svoje chuťové poháriky s touto našou horúcou zmesou korenia na kuracie krídelká, ktorá je starostlivo vytvorená tak, aby do vašich kulinárskych dobrodružstiev vniesla výrazné a ohnivé chute. Pokračovať
|
20. júna 2024
Adamovo medové korenie je lahodná neostrá zmes korenia s medom, ktorá je mierne sladká s príjemnou cesnakovou arómou. Toto korenie je úplne dokonalé na klasické medové rebierka. Pokračovať
|
12. júna 2024
Či už na dovolenke cestujete na bicykli, autom, vlakom alebo karavanom, nezabudnite si pribaliť našu sadu korenia Kufrík kuchárskej prvej pomoci. Tento elegantný plechový kufrík obsahuje 10 základných druhov korenia, vďaka ktorému si môžete aj na cestách užiť jednoduché a rýchle domáce jedlá. Pokračovať
|
6. júna 2024
Chipotle sú drvené červené chilli papričky Jalapeno s dymovou arómou, ktorá dodá jedlu príjemne údenú pikantnú chuť. Chipotle sa používajú pri príprave barbecue omáčok a vďaka hrubo drvenej forme sa skvele hodia na dekoráciu grilovaného mäsa, na pizzu alebo na ochutenie cestovín. Pokračovať
|
27. mája 2024
Už ste v receptoch narazili na zelerovú soľ, ktorú ste ale potom márne schánili široko ďaleko? A pri tom vyrobiť si vlastnú domácu zelerovú soľ je strašne jednoduché. Pokračovať
|
25. mája 2024
Zmes korenia nielen na americké zemiaky, teda klasické pečené zemiaky nakrájané na kolieska alebo štvrťky v šupke či olúpané. Skvele tiež dochutia zemiaky vyprážané, hranolky alebo domáce zemiakové lupienky. Pokračovať
|
23. mája 2024
Dnes sme mali v obchode poriadne rušno, a to ešte pred otvorením! Navštívili nás študentky druhého ročníka cukrárskeho odboru zo SÚ Čáslav, plné zvedavosti a nadšenia. Prišli objaviť tajomstvo korenia, ktoré môže ich cukrárske kúzla povýšiť na úplne novú úroveň. Pokračovať
|
22. mája 2024
Adamovo medové korenie je lahodná neostrá zmes korenia s medom, ktorá je mierne sladká s príjemnou cesnakovou arómou. Toto korenie je úplne dokonalé na klasické medové rebierka. Pokračovať
|
20. apríla 2024
Vďaka údeniu má táto soľ bohatú a intenzívnu údenú chuť i vôňu, ktorú môžeme obohatiť kuracie alebo bravčové mäso, ryby, tofu, ale aj strukoviny alebo napríklad zemiaky a rôzne vaječné pokrmy. Pokračovať
|
18. apríla 2024
Fazuľky tonka sú semená plodov stromu silovone obyčajného. Po zbere sa tieto semená až jeden rok sušia a fermentujú. Počas tohto procesu vynikne v plodoch tonky chuť vanilky, mandlí a škorice, čo z nich robí ideálne korenie pre dezerty a pečivo. Pokračovať
|
15. apríla 2024
Škoricové kvety nie sú v skutočnosti kvety, ale jedná sa o sušené nezrelé plody škoricovníka. Tento názov tak získali pre svoj vzhľad, ktorý pripomína klasický klinček. Pokračovať
|
13. apríla 2024
Verbena korenie je rozhodne jedným z najviac faciujúcich korenie v južnej Ázii. Keď tomuto koreniu privoniame, jeho malé bobule nás doslova okúzia úžasnou jemnou a sviežou citrónovou arómou. Pokračovať
|
10. apríla 2024
Grapefruitové vysokohorské korenie patrí k jednému z najvzácnejších korenín sveta. Ako názov grapefruitové korenie napovedá, v jeho aróme na prvé ochutnanie nájdeme jedinečné tóny grapefruitu, limetky, medovky a pomela. Pokračovať
|
22. marca 2024
Ah, jahňacie! Táto delikatesa má v kuchyni zvláštne miesto. Je to ten druh mäsa, ktorý, keď je pripravený správne, dokáže premeniť aj len tak obyčajnú nedeľu na slávnostnú hostinu. Na prípravu výnimočného jahňacieho dnes siahneme po našom obľúbenom korení Jahňacie a baranie a skombinujeme ho s čerstvými bylinkami a cesnakom. Pokračovať
|