V poslednom vydaní časopisu Téma, ktorá vychádza dnes 19. februára 2021, nájdete okrem iných zaujímavých článkov aj rozsiahly rozhovor redaktora Milana Eisenhammera ako o našich začiatkoch, tak predovšetkým plný informácií o korení.
Rozprávali sme si nielen o tradičnom korení českej kuchyne ako je rasca, čierne korenie, majorán alebo bobkový list, ale podstatnú časť rozhovoru sme venovali aj nie príliš známym faktom o stále na našich tanieroch výnimočných druhoch korenia ako je napr. kubebové čierne korenie, černuška alebo pískavica.
Na piatich stránkach rozhovoru sme sa dotkli aj historických zaujímavostí o korení a napríklad sme odpovedali, prečo sa čiernemu koreniu hovorí kráľ korenia a aká významná bola jeho úloha v dávnych dobách alebo prečo niektoré druhy korenia sú dodnes veľmi drahá.
Na záver sme pridali pár rád ako korenie skladovať a správne ho v kuchyni používať.