4. septembra 2024
Ak hľadáte rýchly a jednoduchý recept ako zaujímavo spracovať cukety, tak restované cuketové kolieska vás rozhodne nadchnú. Hotové sú za pár minút a svojou príjemnou chuťou nadchne aj vlažných priaznivcov tejto zeleniny.
Pretože cukety majú nevýraznú chuť, je tajomstvo tohto receptu ukryté v správnej voľbe korenia. Pokračovať
|
3. septembra 2024
Grilovaná cuketa je perfektná voľba, keď hľadáte niečo ľahké, čo ľahko pripravíte behom pár minút. Nielenže sa skvele hodí ako príloha k vašim obľúbeným grilovaným mäsám alebo rybám, ale môžete si ju vychutnať aj len tak – ako ľahkú desiatu alebo štýlové predjedlo. Pokračovať
|
2. septembra 2024
Ak milujete karí, máme pre vás skvelý recept na cuketové karí, ktoré je plné chutí a vôní. A pretože máme v ponuke hneď niekoľko rôznych druhov karí korenia, môžete veselo experimentovať a zakaždým si urobiť karí trochu inak. Pokračovať
|
11. júla 2024
Ak radi grilujete, tak by ste si rozhodne mali vyskúšať vyrobiť vlastnú domácu barbecue omáčku. Je to prekvapivo jednoduché a budete žať obdivné pohľady od všetkých hostí, až sa vás niekto spýta: „Tá barbecue omáčka je fakt výborná, kde si kúpil?“ a vy ležérne odpoviete „Barbecue omáčky si robím jedine sám“. Pokračovať
|
22. marca 2024
Ah, jahňacie! Táto delikatesa má v kuchyni zvláštne miesto. Je to ten druh mäsa, ktorý, keď je pripravený správne, dokáže premeniť aj len tak obyčajnú nedeľu na slávnostnú hostinu. Na prípravu výnimočného jahňacieho dnes siahneme po našom obľúbenom korení Jahňacie a baranie a skombinujeme ho s čerstvými bylinkami a cesnakom. Pokračovať
|
22. januára 2024
Zabudnite na klasické predstavy o zabíjačke ako o vidieckej zábave vymaľovanej Josefom Ladom. Aj niečo tak tradičné, ako sú bravčové hody, si môžete pripraviť v modernom štýle priamo vo vašej kuchyni. Nezáleží na tom, či bývate v byte alebo dome, na vidieku či v meste, dôležité je to, čo vytvoríte. Pokračovať
|
22. mája 2023
Losos sa na jedálenskom stole radí k vyhláseným delikatesám a tak si rozhodne zaslúži výnimočné ingrediencie. Prinášame vám tip na lososové špízy s Fleur de sel a kardamómom, ktoré sa stanú excelentnou ozdobou vášho stola. Pokračovať
|
24. apríla 2023
Lassí je známy indický nápoj na báze jogurtu, ktorý je obľúbený pre svoju neuveriteľne osviežujúcu chuť. Tento nápoj vznikol okolo roku 1000 pred naším letopočtom a z dnešného pohľadu sa dá označiť ako najstarší recept na „smootie“. Pokračovať
|
3. apríla 2023
Vylepšite si tradičnú jarnú plnku netradičným korením. Veľkonočná plnka je jedným z najobľúbenejších jedál týchto sviatkov, ktoré sa často pripravuje na veľkonočný obed. Tento recept na veľkonočnú plnku je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, ale napriek tomu vynikne vynikajúcou chuťou a sviežosťou, ktorá rozžiari každý sviatočný stôl. Pokračovať
|
7. februára 2023
Možno vás prekvapí, že kráľ korenia - čierne korenie - vládne nielen na tanieri, ale dokonca sa z neho dá pripraviť aj čaj. Korenistý čaj je vynikajúca voľba pre všetkých, ktorí hľadajú účinný spôsob, ako si uľaviť od prechladnutia alebo bolesti v krku. Tento horúci a korenený nápoj, ktorý je známy pre svoje vlastnosti pomáhajúce udržiavať zdravie, sa ľahko pripraví len z čierneho korenia, vody a medu. Pokračovať
|
3. januára 2023
Kurča à la hus je zaujímavým počinom v kulinárskom svete. Toto jedlo ponúka jedinečnú možnosť pripraviť kura tak, aby sa jeho chuť a textúra podobala husi. Zvláštna technika plnenia kurčaťa chlebom nasiaknutou masťou a pečenie v pive dodáva mäsu vláčnosť a hĺbku chuti. Pokračovať
|
15. decembra 2022
V nemeckej kuchyni je hus tradičným jedlom počas sviatočných období, najmä na Vianoce. Riadne okorenená a pečená do zlatista je nemecká hus zážitkom, ktorý si užijete s pekne mastnou pusou.
Ale menej známym pokladom nemeckej kuchyne je tradičná pečená hus. Pokračovať
|
27. júna 2022
Pred časom sme napísali jednoduchý návod na vytvorenie vlastné domáce šalátové zálievky z bylinkovej zmesi korenia. Tým ale naša kreativita pri ochutení zeleninových šalátov rozhodne nemusí končiť. Pokračovať
|
29. apríla 2022
Až sa vonku začne čoskoro šetriť a ochladzovať, nie je nič lepšie ako sa zavrieť doma s vôňou pečenej husi. Tento recept prináša klasickú hus na novú úroveň, s bohatou kombináciou zimného korenia, ktorá premení klasické jedlo na niečo výnimočné. Pokračovať
|
9. decembra 2021
Už ste v receptoch narazili na zelerovú soľ, ktorú ale potom márne zháňate široko ďaleko? Vyrobiť si vlastnú domácu zelerovú soľ je ale pritom veľmi jednoduché. Pokračovať
|
30. novembra 2021
Keď sa ktoréhokoľvek Juhoafričana spýtate, či má rád chakalaku, nenájdete jediného, ktorý by nesúhlasil. Keď sa ale spýtate na recept, nenájdete jediného, ktorý by sa na jej príprave s niekým zhodol.
Chuť chakalakov je rovnako pestrá ako história Johannesburgu, odkiaľ má svoje korene. Pokračovať
|
27. októbra 2021
Hus na bylinkách a citrusoch je skvelým spôsobom, ako sa dostať od tradičných husacích receptov k niečomu sviežemu a inému. Hus je výnimočným pokladom medzi hydinou a jej bohatá chuť, pokiaľ je správne pripravená, je rozhodne skvelým kulinárskym zážitkom. Pokračovať
|
13. októbra 2021
Vychutnať si hus môžete mnohými rôznymi spôsobmi, a jedným z nich je jej príprava na špajliach. Hus má kvalitné mäso s bohatou chuťou, a keď je správne upravená, môže byť aj veľmi jemná. Pokiaľ máte chuť na niečo nové a chcete vyskúšať husacie mäso na ázijský spôsob, potom je tento recept presne pre vás. Pokračovať
|
26. júla 2021
Príprava ovocných šalátov väčšinou nepatrí k tým najzložitejším receptom a dá sa povedať, že za málo práce máme veľa muziky. Šaláty z ovocia totiž rozhodne patria k favoritom letných dní, či už ako predjedlo ku grilovačke alebo ako popoludňajšia desiata, ku ktorej deti nemusíte veľmi dlho prehovárať. Pokračovať
|
20. apríla 2021
Recept na jednoduchý domáci jemne pikantný dresing s francúzskym šalátovým korením. Vhodné ako k mäsu, tak aj na zeleninové šaláty. Pokračovať
|