Výberová degustačná sada 12 korenín indickej kuchyne v kovových koreničkách. Súprava má rozmer 22 x 17 cm. Jednotlivé koreničky majú priemer 5 cm a výšku 2 cm. Na spodnej strane každej koreničky je popis obsahu.
Zloženie sady:
KORENIE NA GARAM MASÁLA
Zloženie: koriander, kurkuma, senovka, rímska rasca, bobkový list , fenikel, chilli, kardamóm, klinčeky, muškátový kvet, muškátový orech, korenie čierne, škorica. , koriander, bobkový list, cesnak, chilli, fenikel, škorica, klinček, zázvor, kardamóm, soľ (2,5 %), senovka, rímska rasca, muškátový kvet a orech, korenie.
KORENIE TANDOORI MASÁLA ČERVENÁ
Zloženie: koriander, soľ (25 %), rímska rasca, paprikový extrakt, cibuľa, chilli, cesnak, škorica, červená repa, zázvor, pískavice, zeler, aróma, lepok, korenie, klinčeky, bobkový list, muškátový orech, kardamóm, citrónová kôra, riboflavín, kyselina citrónová.
KURKUMA
Používa sa v indických zmesiach korenia. Má jemnú chuť, dá sa pridať podľa fantázie. prakticky do každého pokrmu. citrónová, muškátový kvet, paprika pálivá, korenie čierne.
KARÍ MADRAS
Zloženie: koriander, kurkuma, fenikel, korenie, zázvor, rasca, chilli, muškátový kvet, paprika, klinčeky. Môže obsahovať stopové množstvo zeleru.
KARÍ COLOMBO
Zloženie: kurkuma, horčica, koriander, cesnak, zázvor.
KARÍ THAJSKÉ
Zloženie: paprika, kurkuma, koriander, pískavice, rímska rasca, chilli, korenie, zázvor, cibuľa.
KORIANDR CELÝ
S obľubou sa užíva pri nakladaní zeleniny a húb či do šalátov, mäsa alebo paštét.
RÍMSKY KMIN CELÝ
Je základom karí, masála a chilli zmesí, nevyhnutný v hummuse, pilafe, kebabe, pridáva sa do pečiva, syrov, polievok, omáčok, plniek i zeleninových pokrmov.
KARDAMOM ZELENÉ ZRNÁ
Ochucuje vianočné pečivo, ovocné zákusky, kompóty a ďalšie sladké jedlá. Aromatizujú sa ním steaky, mleté mäsá, mäsové vývary a pokrmy z kurčiat. , omáčok, cestovín, gulášov, tiež pri nakladaní zeleniny.
Sada celkom obsahuje 100 g korenia.
Poznámka: Texty na obale produktu sú v českom jazyku.