Jahňacie pečienka s bylinkovo-cesnakovou krustou

 Jahňacie pečienka s bylinkovo-cesnakovou krustou
 

Ah, jahňacie! Táto delikatesa má v kuchyni zvláštne miesto. Je to ten druh mäsa, ktorý, keď je pripravený správne, dokáže premeniť aj len tak obyčajnú nedeľu na slávnostnú hostinu. Na prípravu výnimočného jahňacieho dnes siahneme po našom obľúbenom korení Jahňacie a baranie a skombinujeme ho s čerstvými bylinkami a cesnakom. Predstavte si, ako sa spojí vôňa rozmarínu a cesnaku s intenzívnou chuťou tohto korenia, a vytvorí sa tak dokonalý symfonický orchester chutí.

Čo budeme potrebovať:

  • 1,5 kg jahňacieho stehna
  • 3 polievkové lyžice korenia Jahňacie a baranie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica jablčného octu
  • olivový olej
  • soľ

Ako na to:

  1. Predohrejte rúru na 190°C. Jahňacie stehno umyte a osušte papierovými uteráky.
  2. Strúčiky cesnaku olúpte a prelisujte.
  3. V malej miske zmiešajte cesnak, korenie Jahňacie a baranie a soľ s olivovým olejom, aby ste vytvorili marinádu. Túto zmes rovnomerne potrite po celej jahňacej stehno.
  4. Jahňacie stehno umiestnite do pekáča, podlejte cca. 250 ml vody a prikryte vekom alebo alobalom.
  5. Pečte v predhriatej rúre približne 1 hodinu.
  6. Pred dokončením pečenia zmiešajte olivový olej s medom, jablčným octom a nasekaným rozmarínom a túto zmes potrite na jahňacie. Ak je treba, podlejte vodou a pečte ďalších 30 minút, kým sa na povrchu nevytvorí krásna karamelizovaná krusta.
  7. Nechajte mäso pred krájaním odpočinúť 10 minút a môžete servírovať.