Lososový špíz s Fleur de sel a kardamómom

 Lososový špíz s Fleur de sel a kardamómom
 

Losos sa na jedálenskom stole radí k vyhláseným delikatesám a tak si rozhodne zaslúži výnimočné ingrediencie. Prinášame vám tip na lososové špízy s Fleur de sel a kardamómom, ktoré sa stanú excelentnou ozdobou vášho stola.

Kombinácia jemnej morskej soli Fleur de Sel a aromatického kardamómu vytvára harmonickú zmes, ktorá krásne dopĺňa prirodzenú bohatosť lososa. Je to dokonalý pokrm pre každú príležitosť, či už organizujete grilovací večierok, alebo si jednoducho len chcete vychutnať obľúbeného lososa na nový spôsob. Rozpáľte teda gril a vychutnajte si vynikajúci Fleur de Sel s kardamónom na lososových špízoch.


Čo budeme potrebovať

  • Čestvé filety lososa nakrájané na kocky.
  • Zmes korenia Fleur de Sel s kardamómom
  • Olivový olej
  • Citróny
  • Čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobu

 

Postup prípravy

  • Predohrejte gril alebo rúru na stredne vysokú teplotu.
  • Pokrájajte lososa na kocky a citróny na plátky.
  • Kocky lososa a citrónové plátky striedavo navlečte na špajle a dbajte na rovnomerné rozloženie.
  • Špízy z lososa pokvapkajte olivovým olejom a zľahka naberte zmes korenia Fleur de Sel s kardamómom a medzi prstami rovnomerne rozdrvte na kúsky lososa a jemne votrie.
  • Takto pripravené špízy položte na gril a grilujte asi 3-4 minúty z každej strany pokiaľ nie je losos prepečený a má ľahko opečený vzhľad.
  • Špízy opatrne zložte z grilu a nechajte ich chvíľu odpočinúť.


Pri servírovaní hotovej špízy ozdobte čerstvým kôprom alebo petržlenovou vňaťou.