Repový koláč ala Balkán

 

Čo budeme potrebovať:

  • veľká repa
  • 5 zemiakov
  • kyslá kapusta
  • cibuľa
  • balkánsky syr
  • korenie: čierne korenie, celý koriander, soľ, rasca
      

Postup prípravy:
Veľkú repu a 5 zemiakov zbavíme šupky a nastrúhame nahrubo, zmiešame dohromady s nakrájanou cibuľou a s kyslou kapustou, ktoré sme zbavili láku. Vložíme na plech alebo do Remosky. Aby sa nám zmes nepripiekla, môžeme plech vymazať masťou. Pridáme korenie a balkánsky syr. Všetko prepracujeme, aby sa jednotlivé zložky prepojili. Pri spracovaní odporúčame gumové rukavice, pretože repa ide zle umyť. Prípadne pri umývaní rúk použite citrónovú šťavu. Pečieme cca 30 - 45 minút. Podávame s kyslou smotanou.