Už ste v receptoch narazili na zelerovú soľ, ktorú ale potom márne zháňate široko ďaleko?
Vyrobiť si vlastnú domácu zelerovú soľ je ale pritom veľmi jednoduché. Stačí, keď zmiešate 10 % namletých zelerových semienok so soľou a necháte aspoň pár dní prelnúť arómu. Semienka zeleru jednoducho namelete v mlynčeku na korenie alebo ich môžete podrtiť v mažiari. Namleté zelerové semienka pomerne rýchlo stráca arómu, a preto odporúčame pripravovať si skôr menšie množstvo zelerovej soli, aby ste ju rýchlo spotrebovali. Celerová soľ je nevyhnutnou súčasťou do legendárneho kokteilu Bloody Mary a pretože sa zeler veľmi dobre snúbi s paradajkami, skúste si vyrobiť domáci kečup alebo omáčku s zelerovou soľou k hamburgerom či hot dogu.
Táto ochutená soľ sa tiež s obľubou užíva na zemiakové a zeleninové šaláty, alebo si s ňou len jednoducho posypte vajíčka natvrdo. Skrátka, keď si vyrobíte svoju domácu zelerovú soľ, sami potom zistíte, že soľničku s touto tajomnou zmesou držíte v ruke stále častejšie.