Novinky a recepty

Tip #42: Vytvorte si vlastné korenie na grilovanie

Tip #42: Vytvorte si vlastné korenie na grilovanie

Aj keď v našej ponuke nájdete viac ako 50 druhov korenia na grilovanie, nebojte sa experimentovať a vytvorte si svoju vlastnú originálnu zmes. Domáce korenie dokáže premeniť grilované mäsa na lahodné pochúťky.Pokračovať
 
Tip #41: Použite korenie na oživenie domácich šalátových dresingov

Tip #41: Použite korenie na oživenie domácich šalátových dresingov

Domáce šalátové dresingy ponúkajú nekonečné možnosti, ako zakomponovať korenie a pozdvihnúť svoje šaláty. Experimentujte s pridaním korenia, ako francúzske šalátové korenie, taliansky dresing, café de paris a ďalších do vašich dresingov.Pokračovať
 
Tip #40: Opečte orechy a semená s korením

Tip #40: Opečte orechy a semená s korením

Pozdvihnite svoje orechy a semienka na ďalšiu úroveň tým, že ich opečiete s korením. Zahrejte suchú panvicu na stredne nízku teplotu, pridajte orechy alebo semienka a posypte korením, ako je kajenské korenie, škorica alebo údená paprika. Za častého miešania opekajte, kým nebude voňavý.Pokračovať
 
Tip #39: Vylepšite chuť omáčok

Tip #39: Vylepšite chuť omáčok

Korenie dokáže pozdvihnúť chuť omáčok a štiav a premeniť ich z obyčajných na výnimočné. Experimentujte s pridaním štipky mletého korenia, ako je paprika, rasca alebo muškátový oriešok, do omáčok a štiav. Toto korenie dodáva hĺbku a komplexnosť, zvýrazňuje celkovú chuť a urobí vaše pokrmy výnimočnými.Pokračovať
 
Rozprávanie o bylinkách

Rozprávanie o bylinkách

Po roku nás v obchode opäť navštívila redakcia programu Čiernej ovce z Českej televízie. Tentokrát dTest testoval kvalitu byliniek a my sme sa s pani redaktorkou Dášou Horkou rozprávali predovšetkým o tom ako bylinky správne sušiť, skladovať a pripravovať. Program by sa mal vysielať 6. februára.
 
Tip #38: Namiešajte si vlastnú originálnu zmes korenia

Tip #38: Namiešajte si vlastnú originálnu zmes korenia

Bavte sa vytváraním vlastnej typickej koreniacej zmesi kombináciou vašich obľúbených korenín a byliniek. Experimentujte s rôznymi pomermi a chuťovými profilmi, kým nenájdete zmes, ktorá vyhovuje vašej chuti.Pokračovať
 
Tip #37: Zmesi korenia uľahčia varenie

Tip #37: Zmesi korenia uľahčia varenie

Zmesi korenia, ako je talianske korenie, provensálske bylinky alebo karí, sú pohodlnou skratkou pre pridanie dokonalých chutí do vašich pokrmov. Tieto vopred namiešané zmesi šetria čas a námahu pri odmeriavaní jednotlivých korenín a zaisťujú vyváženú kombináciu chutí.Pokračovať
 
PF 2018

PF 2018

Prajeme vám v novom roku veľa chutí a vôní a to nielen na tanieri :-). Vaše Kráľovstvo chuti
 
Tip #36: Buďte opatrní pri práci s chilli

Tip #36: Buďte opatrní pri práci s chilli

Ostré korenie, ako je kajenské korenie alebo extra pálivé varianty chilli, nám môže pri varení pekne zakúriť. Pri ich používaní buďte opatrní, najmä ak ste na pálivé korenie citliví. Začnite s malým množstvom a postupne zvyšujte, aby ste dosiahli požadovanú úroveň pikantnosti.Pokračovať
 
Tip #35: Preskúmajte svetovej kuchyne

Tip #35: Preskúmajte svetovej kuchyne

Objavte svet chutí experimentovaním s medzinárodnými zmesami korenia. Od marockého ras el hanout po indickej garam masala alebo argentínskej asado, každá zmes predstavuje bohatú kulinársku tradíciu.Pokračovať
 
Sada loveckého korenia sv. Huberta

Sada loveckého korenia sv. Huberta

Máte v rodine poľovníka alebo milovníka divočiny? Tak tento darček bude trefa do čiernej(ho) ??Pokračovať
 
Tip na darček: Kávová cesta okolo sveta

Tip na darček: Kávová cesta okolo sveta

Už počas minuloročných Vianoc patrila naša Kávová cesta okolo sveta k najobľúbenejším darčekom. A tak sme tento rok pripravili špeciálnu edíciu siedmich sád rôznych druhov kávy Arabica v krásnom balení s dobovými obrázkami z konca 19. storočia. Neváhajte teda a vydajte sa so svojimi blízkymi a priateľmi na ďalekú cestu za vôňou a chuťou, bon voyage!Pokračovať
 
Tip #34: Zahrejte sa korením

Tip #34: Zahrejte sa korením

Počas chladnejších mesiacov môže hrejivé korenie dodať vašim nápojom a pokrmom útulnosť a hĺbku. Prisypte mletý klinček alebo škoricu do horúceho kakaa alebo pridajte zázvor do polievok a dusených pokrmov pre upokojujúce nakopnutie.Pokračovať
 
Nové darčekové poukazy

Nové darčekové poukazy

Že je korenie, káva alebo čaj skvelý darček, s tým asi bude súhlasiť skoro každý ??. Ale vybrať z našej ponuky to, čo najviac poteší, môže už byť niekedy celkom oriešok ??. A tak sme vám každý rok na prianie (a niekedy sme to stihli aj na počkanie) vyrábali darčekové poukazy.Pokračovať
 
Tip #33: Vyrobte si domáce octy s bylinkami a korením

Tip #33: Vyrobte si domáce octy s bylinkami a korením

Vylúhovanie octu s bylinkami a korením je fantastický spôsob, ako pridať do dresingov a marinád jedinečnú chuť. Zmiešajte ocot s prísadami, ako je cesnak, čerstvé bylinky, guličky korenia alebo sušené chilli vločky v sterilizovanej nádobe. Zmes necháme niekoľko týždňov lúhovať, potom precedíme.Pokračovať
 
Tip #32: Korenie na výrobu domácich nálevov a konzerv

Tip #32: Korenie na výrobu domácich nálevov a konzerv

Korenia sú kľúčovými ingredienciami v domácich uhorkách a konzervách, ktoré dodávajú chuť, hĺbku a komplexnosť. Experimentujte s korením, ako sú horčičné semienka, kôprové semienka, koriandrové semienka, tyčinky škorice alebo klinčeky, aby ste si vytvorili svoje vlastné jedinečné nakladacie a konzervačné zmesi.Pokračovať
 
Tip #31: Použite tekutý dym a údené korenie pre dymovú arómu

Tip #31: Použite tekutý dym a údené korenie pre dymovú arómu

Tekutý dym a údené korenie prináša výraznú a lákavú údenú chuť grilovaným alebo pečeným pokrmom. Hľadajte údenú papriku, údenú soľ alebo údené chilli. Tieto korenia dodávajú hĺbku a komplexnosť a evokujú chuť vonkajšieho varenia a grilovania.Pokračovať
 
Máme tučniaka

Máme tučniaka

Vyzerá to, že po Nusliach už behá Ježiško a rozdáva darčeky. Vlastne to nie je Ježiško, ale vy, naši zákazníci, ktorí ste pre nás hlasovali v súťaži o prevádzkareň roku MČ Praha 4. V súťaži sme sa umiestnili na druhom mieste a od pána zástupcu primátora dostali krásneho skleneného tučniaka .Pokračovať
 
Tip #30: Doplňte pálivosť nádychom sladkosti alebo kyslosti

Tip #30: Doplňte pálivosť nádychom sladkosti alebo kyslosti

Pri príprave pikantných pokrmov je dôležité vyvážiť pálivosť inými chuťami. Dotyk sladkosti, ako je med alebo hnedý cukor, môže pomôcť zjemniť pikantnosť. Alternatívne môže horúco prerezať šplechnutie kyslosti z citrusovej šťavy alebo octu a vytvoriť harmonickú rovnováhu chutí.Pokračovať
 
Tip #29: Objavte nové druhy korenia

Tip #29: Objavte nové druhy korenia

V gastronomickom svete nenájdeme len klasické čierne, biele alebo zelené korenie, ale môžeme sa stretnúť s doslova desiatkami ďalších druhov tohto najslávnejšieho korenia. Experimentujte s korením sečuánskym, malbarským, kampotským, dlhým, kubebovým a ďalšími.Pokračovať