Kešu oriešky sú jedným z najobľúbenejších orechov nielen kvôli ich sladkej a jemnej chuti, ale tiež sa s obľubou užívajú ako blahodárne antidepresívum. Sú bohaté na obsah bielkovín, "zdravých" tukov, železa, fosforu, selénu, horčíka, draslíka, antioxidantov, kyseliny listovej a vitamínov A, B6, E a K.
Ich významné miesto je ale tiež ako súčasť rady receptov v teplej aj v studenej kuchyni. Vyskúšajte pridať kešu oriešky napr. do zmrzliny – zmrazené jahody alebo lesnú zmes rozmixujeme s banánom alebo mangom a hrstí kešu orieškov a hneď podávame ozdobené napríklad mätou. A pre maškrtné jazýčky odporúčame ešte poliať horúcou čokoládou. V teplej kuchyni majú využitie najmä v ázijskej na hydinové mäso namiesto búrskych orieškov. Primiešavajú sa v poslednej fáze varenia alebo sa používajú na posypanie. Luxusná je slaná pasta, ktorá farebnosťou rozžiari aj obyčajné slané sušienky – hrsť kešu orieškov rozmixujte s avokádom, hrubo pomletým čiernym korením, štipkou soli a limetkovou šťavou. Ozdobte nadrobno nakrájanou červenou cibuľkou a paradajkou.