Adamova medová marináda na rebrá

Sladká klasika s medom a bylinkovým korením, ktorá z bravčových rebierok urobí voňavú pochúťku ako z raja. Toto je marináda, ktorú si zamilujete hneď po prvom súste. Je jednoduchá, vyvážená a šťavnatá. Ako základ použijeme zmes korenia Adamovo medové korenie, ktorá krásne spája jemne údenú papriku, cesnak, tymian, ružové korenie a datľový cukor do dokonale sladko-korenenej harmónie.

Práve táto kombinácia dodáva mäsu zlatistú farbu, jemne nasladlú chuť s pikantným zakončením a nádhernú vôňu po bylinkách a mede. A med s horčicou? To je dvojica, ktorá si na mäse rozumie. Pomôžu vytvoriť lesklú, karamelizovanú kôrku, ktorá sa pri pomalom pečení premení na dokonalý grilovací zážitok.

Čo budete na marinádu potrebovať?

  • 2–3 lyžice zmesi korenia Adamovo medové korenie
  • 4 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice (dijonská alebo plnotučná)
  • 1 lyžica oleja (repkový alebo slnečnicový)
  • šťava z ½ citróna alebo lyžička jablčného octu

Ako na to

Všetky suroviny zmiešajte do voňavej, hustej pasty a poriadne ňou potrite rebrá zo všetkých strán. Nechajte odležať v chladničke ideálne cez noc. Mäso  tak nasaje chuť a pri pečení krásne zmäkne. Marináda vytvorí zlatistú glazúru, ktorá bude voňať široko-ďaleko.

Na grile odporúčame nepriame teplo a trpezlivosť, aby med nezhorkol a mäso zostalo šťavnaté. V rúre pečte prikryté asi 2 hodiny na nižšiu teplotu, potom odkryte a nechajte dopiecť do chrumkava.

Tip z grilu

Zvyšnú marinádu nevylievajte, ale použite ju ako glazúru ku koncu pečenia. Posledná vrstva doladí chuť aj vzhľad. A ak máte po ruke trochu piva, prilejte ho do pekáča. Mäso získa jemne karamelovú šťavu a zostane vláčne až do posledného sústa.