Domáca bavorska marináda na kuracie mäso

Jemná a nevýrazná chuť kuracieho mäsa je ideálna na túto originálnu marinádu z Nemeckého Bavorska, ktorá mu dodá šťavnatosť, vôňu a predovšetkým zaujímavý charakter.

Základom je korenie Bavorské BBQ kuriatko, v ktorom nájdeme možno pre niekoho nezvyčajnú kombináciu sladkej papriky, manga, mäty a pomarančovej a citrónovej kôry, ktorá je doplnená o štipku chilli. Výsledná marináda má príjemne sladko-pikantnú chuť s citrusovými tónmi, ktoré dokonale ladia s kuracím mäsom. Či už pripravujete prsia, stehná alebo paličky, s touto marinádou bude výsledok úplne famózny.

Čo budete na kuraciu marinádu potrebovať?

  • 2–3 lyžice zmesi Bavorské BBQ kuriatko
  • 1 lyžica medu alebo sirupu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • šťava z ½ citróna alebo limetky
  • voliteľne: 1–2 lyžice piva (pre jemnú horkosť)

Ako na to

Zmes zmiešajte s olejom, medom a citrónom (a prípadne pivom). Vznikne tak ľahká, voňavá marináda, ktorá sa krásne prepojí s kuracím mäsom. Kuracie mäso naložte aspoň na 2 hodiny, no čím dlhšie, tým lepšie. Pokojne aj cez noc. V rúre alebo na grile sa mäso vďaka medu krásne zapečie do zlatej, lesklej a šťavnatej krustičky.

Marináda je ideálna pre celé kura, paličky, stehnové rezne aj prsia. Skvele funguje aj pri pečení na zelenine.

Tip z pivnej záhrady

Skúste zvyšnú marinádu na záver jemne povariť a potrieť ňou mäso tesne pred dopečením. Získa tým krásny lesk a ešte plnšiu chuť. A ak chcete experimentovať, vyskúšajte túto marinádu aj na bravčovú panenku a určite nebudete ľutovať.