Základom tejto vynikajúcej marinády nielen na pečené rebrá je zmes korenín Barbecue Los Angeles, v ktorej nájdete sladkú papriku, jemné chilli, kôpor, tymian, cibuľu aj rozmarín.
Táto kombinácia dodáva rebrám bylinkový základ s jemne pikantnými tónmi chilli papričiek, ktoré zjemníme medom a doplníme trochou paradajkovej pasty s kvapkou citrónu. Marináda je svieža, voňavá a nepôsobí ťažko ani keď je vonku tridsať stupňov.
Čo budete potrebovať
- 2–3 lyžice korenia Barbecue Los Angeles
- 1 lyžica paradajkovej pasty
- 1 lyžica medu alebo sirupu
- 1 lyžica olivového oleja
- pár kvapiek citrónovej alebo limetkovej šťavy
Ako na to
Zmes korenín premiešajte s pastou, olejom, medom a citrónom – vznikne hustejšia marináda, ktorá výborne drží na mäse. Rebrá potrite zo všetkých strán, zabaľte a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc. Pri grilovaní sa zmes krásne zapečie, vytvorí jemnú kôrku a nepripáli sa tak rýchlo ako medové marinády.
Táto verzia je ideálna na grilovanie pri strednej teplote alebo na pečenie s častým potieraním výpekom. Chuť bude bylinková, jemne nasladlá, s nádychom citrusov a ľahkým štípancom chilli.
Kalifornský tip
Na záver môžete mäso posypať čerstvou mätou alebo koriandrom a dodať mu tak svieži šmrnc. Hotové rebrá skvele ladia aj s ľahkým šalátom Coleslaw alebo grilovanou kukuricou.