Príprava ovocných šalátov väčšinou nepatrí k tým najzložitejším receptom a dá sa povedať, že za málo práce máme veľa muziky. Šaláty z ovocia totiž rozhodne patria k favoritom letných dní, či už ako predjedlo ku grilovačke alebo ako popoludňajšia desiata, ku ktorej deti nemusíte veľmi dlho prehovárať.
Slnečné dni si ale môžeme spríjemniť aj trochu sofistikovanejšími ovocnými šalátmi s pikantnou príchuťou pre dospelákov. A aj keď príprava týchto šalátov sa stále radí k tým jednoduchým, nenechajte sa tým zmiasť, pretože kombinácia sladkej, kyslej a štipľavej chuti vás zaručene pohltí.
Základom ovocného šalátu je samozrejme ovocie všetkého možného druhu, či už cudzokrajný ananás, mango, pomaranč alebo kivi, alebo naše domáce jahody, jablká, čučoriedky a černice. Dôležité je, aby bolo ovocie zrelé, mäkké a sladké. Ovocie pokrájame na kocky a vo veľkej mise všetky druhy zmiešame s hotovou zálievkou. Potom dáme aspoň na hodinku alebo dve vychladiť do chladničky.