5. septembra 2024
Cukety kam sa pozrieš? Pripravili sme pre vás novú špeciálnu zmes korenia na cukety a navyše pridali pár zaujímavých tipov na ďalšie korenie, ktoré sa k cuketám výborne hodia. Takže si užite cuketové šialenstvo do grilovania až po exotické cuketové karí. Pokračovať
|
4. septembra 2024
Ak hľadáte rýchly a jednoduchý recept ako zaujímavo spracovať cukety, tak restované cuketové kolieska vás rozhodne nadchnú. Hotové sú za pár minút a svojou príjemnou chuťou nadchne aj vlažných priaznivcov tejto zeleniny.
Pretože cukety majú nevýraznú chuť, je tajomstvo tohto receptu ukryté v správnej voľbe korenia. Pokračovať
|
3. septembra 2024
Grilovaná cuketa je perfektná voľba, keď hľadáte niečo ľahké, čo ľahko pripravíte behom pár minút. Nielenže sa skvele hodí ako príloha k vašim obľúbeným grilovaným mäsám alebo rybám, ale môžete si ju vychutnať aj len tak – ako ľahkú desiatu alebo štýlové predjedlo. Pokračovať
|
2. septembra 2024
Ak milujete karí, máme pre vás skvelý recept na cuketové karí, ktoré je plné chutí a vôní. A pretože máme v ponuke hneď niekoľko rôznych druhov karí korenia, môžete veselo experimentovať a zakaždým si urobiť karí trochu inak. Pokračovať
|
22. augusta 2024
Etiópska kuchyňa môže byť na prvý pohľad prehliadaná, ale jej chute sú neuveriteľne pestré a plné prekvapení. Jedným z pokladov tejto kuchyne je koreniaca zmes berbere, ktorá vďaka svojej pikantnej a korenenej chuti očarí každého milovníka dobrého jedla. Pokračovať
|
15. augusta 2024
V tomto diele našej encyklopédie sa pozrieme na Baharat, zmes korenia nevyhnutnú pre perzskú kuchyňu. Zistíme typické zloženie a ukážeme si, do akých jedál sa baharát hodí, vrátane mäsa, omáčok, dipov, zeleniny, ryže a strukovín, a ako ho použiť na exotickú chuť vašich pokrmov. Pokračovať
|
9. augusta 2024
Ajowan, známy tiež ako kopská rasca, je intenzívne korenie s chuťou podobnou anízu a oreganu, ktoré sa pestuje predovšetkým v Indii a ďalších ázijských krajinách. Pokračovať
|
23. júla 2024
Či už práve zariaďujete novú kuchyňu alebo rozširujete svoje existujúce zásoby korenia, pripravili sme pre vás detailný prehľad, ktorý vám pomôže vybrať tie najdôležitejšie druhy korenia a môžete sa tak ľahko rozhodnúť aké základné korenie mať doma. Pokračovať
|
21. júla 2024
Korenie, to sú takí malí kúzelníci v našich kuchyniach, ktorí nám denne pomáhajú. Stačí pridať štipku a mávnutím kúzelného prútika pridajú jedlu farbu, chuť aj vôňu. Ale čo to vlastne korenie je? Jednoducho povedané, jedná sa o rôzne časti rastlín, ktoré sa používajú na ochutenie a dochutenie jedál. Pokračovať
|
11. júla 2024
Ak radi grilujete, tak by ste si rozhodne mali vyskúšať vyrobiť vlastnú domácu barbecue omáčku. Je to prekvapivo jednoduché a budete žať obdivné pohľady od všetkých hostí, až sa vás niekto spýta: „Tá barbecue omáčka je fakt výborná, kde si kúpil?“ a vy ležérne odpoviete „Barbecue omáčky si robím jedine sám“. Pokračovať
|
4. júla 2024
Adamovo medové korenie je lahodná neostrá zmes korenia s medom, ktorá je mierne sladká s príjemnou cesnakovou arómou. Toto korenie je úplne dokonalé na klasické medové rebierka. Pokračovať
|
28. júna 2024
Rozpáľte svoje chuťové poháriky s touto našou horúcou zmesou korenia na kuracie krídelká, ktorá je starostlivo vytvorená tak, aby do vašich kulinárskych dobrodružstiev vniesla výrazné a ohnivé chute. Pokračovať
|
20. júna 2024
Adamovo medové korenie je lahodná neostrá zmes korenia s medom, ktorá je mierne sladká s príjemnou cesnakovou arómou. Toto korenie je úplne dokonalé na klasické medové rebierka. Pokračovať
|
12. júna 2024
Či už na dovolenke cestujete na bicykli, autom, vlakom alebo karavanom, nezabudnite si pribaliť našu sadu korenia Kufrík kuchárskej prvej pomoci. Tento elegantný plechový kufrík obsahuje 10 základných druhov korenia, vďaka ktorému si môžete aj na cestách užiť jednoduché a rýchle domáce jedlá. Pokračovať
|
6. júna 2024
Chipotle sú drvené červené chilli papričky Jalapeno s dymovou arómou, ktorá dodá jedlu príjemne údenú pikantnú chuť. Chipotle sa používajú pri príprave barbecue omáčok a vďaka hrubo drvenej forme sa skvele hodia na dekoráciu grilovaného mäsa, na pizzu alebo na ochutenie cestovín. Pokračovať
|
27. mája 2024
Už ste v receptoch narazili na zelerovú soľ, ktorú ste ale potom márne schánili široko ďaleko? A pri tom vyrobiť si vlastnú domácu zelerovú soľ je strašne jednoduché. Pokračovať
|
25. mája 2024
Zmes korenia nielen na americké zemiaky, teda klasické pečené zemiaky nakrájané na kolieska alebo štvrťky v šupke či olúpané. Skvele tiež dochutia zemiaky vyprážané, hranolky alebo domáce zemiakové lupienky. Pokračovať
|
23. mája 2024
Dnes sme mali v obchode poriadne rušno, a to ešte pred otvorením! Navštívili nás študentky druhého ročníka cukrárskeho odboru zo SÚ Čáslav, plné zvedavosti a nadšenia. Prišli objaviť tajomstvo korenia, ktoré môže ich cukrárske kúzla povýšiť na úplne novú úroveň. Pokračovať
|
22. mája 2024
Adamovo medové korenie je lahodná neostrá zmes korenia s medom, ktorá je mierne sladká s príjemnou cesnakovou arómou. Toto korenie je úplne dokonalé na klasické medové rebierka. Pokračovať
|
20. apríla 2024
Vďaka údeniu má táto soľ bohatú a intenzívnu údenú chuť i vôňu, ktorú môžeme obohatiť kuracie alebo bravčové mäso, ryby, tofu, ale aj strukoviny alebo napríklad zemiaky a rôzne vaječné pokrmy. Pokračovať
|