Afrika 2 / Káva

V Malawi nemá pestovanie kávy tradíciu, napriek tomu je výborná. Jej zrnká pripomínajú lesknúce sa chrbty rybiek, žijúcich v tunajšom jazere. Naopak v Keni sa káva pestuje už dlho a je veľmi žiadaná. Káva z Kene je gurmánskym zážitkom. Domorodci veria, že v ich káve sa ukrýva sila leva, elegancia žirafy a rýchlosť geparda. Podobný zážitok prináša aj káva, ktorá sa dováža zo Zambie. Je tiež vysokej kvality, jej chuť je však jemnejšia. Presvedčte sa o tom na mieste rovnako ako známy český cestovateľ Dr. Emil Holub, ktorý sa tu zdržiaval v roku 1875. Neváhajte a vydajte sa na cestu, bon voyage!

MALAWI PLUS PAMWAMBA
Hoci Malawi patrí k najmenším africkým krajinám, ktoré produkujú kávu. Vyzretosť chuti tejto kávy dosahuje ohromujúce rozmery. Nepražené zrno sa od ostatných odrôd kávy líši odtieňom, ktorý je sfarbený jemne do modra. Preto Malawijci porovnávajú farbu týchto zŕn s chrbtami rybiek. Táto káva je známa pre svoju plnú, živú chuť, ktorá sa rozvinie do lahodných sladkastých odtieňov a veľmi výraznú vôňu.

KEŇA MASAI
Chuť citrusov, sladkých čerešní, pomaranča, mandarínok a jazmínu. Všetko sa krásne prelína s výbornou aciditou a sladkosťou. Obdivuhodná zamatovosť až hebkosť.

ZAMBIA KABWE
Táto káva veľmi dobrej kvality je jemne kyslastá s harmonickou chuťou bez horkosti. Vyžaduje silnejšie praženie, pri ktorom sa rozvinie jej jemná, ale plná a bohatá chuť.

Balenie obsahuje od každého druhu 50 gramov zrnkovej nemletej kávy. Celkom teda 150 gramov kávy.

Poznámka: Texty na obale produktu sú v českom jazyku.

Krajina pôvodu Česká republika