Korenie na mozzarellu s rajčinami BIO

Čerstvé paradajky, jemná mozzarella a kvapka olivového oleja. Táto jednoduchá kombinácia je srdcom slávneho talianskeho šalátu caprese. A vďaka tejto zmesi bylinkového korenia ho dotiahnete k dokonalosti.

Čo v koreni na mozzarellu s paradajkami nájdeme:

Základ tvorí sušené paradajky a sladká paprika, ktoré dodávajú šalátu zaoblenú, jemne sladkastú chuť a krásnu farbu. Doplňujú ich bylinky – bazalka, pažítka a petržlen – ktoré prinášajú svoju sviežosť. Jemná ostrosť cesnaku a čierneho korenia im pridáva hĺbku, zatiaľ čo štipka chilli všetko jemne priostrí. Zaujímavý akcent prináša černuška, ktorá má jemne orieškovú, zemistú chuť. A na záver prichádza jemná soľná vločka, fleur de sel, ktorá všetko zaoblí, bez toho aby prebíjala ostatné chute.

Na čo všetko sa toto korenie hodí:

Aj keď je tento mix korenia stvorený priamo pre mozzarellu s paradajkami, jeho použitie je oveľa širšie. Skvele si rozumie aj s inými čerstvými a smotanovými syrmi, ako je ricotta, burrata alebo čerstvý tvaroh. Výborne ochutí aj cestovinové šaláty, pečenú zeleninu, nátierky alebo napríklad len obyčajný chlieb s maslom a paradajkou. Skúste korenie pridať aj do wrapov alebo ako zálievku na pečené papriky.

Recept na dokonalú mozzarellu s paradajkami

Nakrájajte paradajky a mozzarellu na plátky a striedajte ich na tanieri. Zmiešajte lyžičku až dve korenia s olivovým olejom, nechajte pár minút odstáť a touto jednoduchou zálievkou zmes prelejte. Na záver môžete pridať aj pár lístkov čerstvej bazalky alebo pokvapkať balzamikom. A talianska letná pohoda je hotová.

Tip na záver: Ak vás zaujíma, kde sa tento jednoduchý zázrak vlastne vzal, pozrite si náš článok o šaláte caprese.

Zloženie korenia na mozzarellu s rajčinami
Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 11. 2026
Krajina pôvodu Nemecko
Druh kuchyne, v ktorej sa korenie na mozzarellu s rajčinami s obľubou používa
 
Na čo sa korenie na mozzarellu s rajčinami väčšinou používa