Tešíte sa, keď príde jeseň a všade začnú voňať tekvicové koláče, polievka alebo napríklad tekvicové latte? A čo keď vám prezradíme skvelý trik, ako mať tú lahodnú chuť tekvice k dispozícii po celý rok? Áno, volá sa tekvicový prášok.
Tekvicový prášok prináša do kuchyne malý zázrak. Predstavte si zrelú, sladkú tekvicu, ktorá bola umytá, nakrájaná, usušená a potom premenená na božský prášok, s ktorým môžete urobiť skoro čokoľvek.
Tipy a triky s tekvicovým práškom:
Použite ako zdravú náhradu múky. Namiesto pšeničnej múky môžete dať tekvicový prášok do pečiva. Takže tekvicové muffiny? Áno, prosím!
Tekvicový prášok je skvelý pri pečení, pretože dodá cestu chuť bez pridanej vlhkosti čerstvej tekvice.
Kúzelný nápoj: Pridajte ho do svojho smoothie, shaku, latté, mliečneho kokteilu alebo vaječného likéru. A hneď máte plný hrnček jesene.
Instantné tekvice: Po zmiešaní s vodou je možné tekvicový prášok rehydratovať a nahradiť tak konzervovanú alebo čerstvú tekvicu v mnohých receptoch.
Vyskúšajte tekvicový prášok do syrovej nátierky, zeleninového dipu alebo aj do polievky a omáčky.
Takže či už je leto, zima, jar alebo jeseň, tekvicový prášok vám zaručene prinesie nádych jesene kedykoľvek v roku.