Pikantná BBQ marináda na kuracie krídla

Ak máte radi výrazné chute chilli, našli ste ten správny recept. Táto marináda totiž vychádza z legendárnej zmesi korenia Barbecue Hot Wings, ktorá už podľa názvu nie je pre slabé povahy. Snaží sa síce svoje ostré tóny zamaskovať sladkou paprikou, no štedrá dávka chilli s čiernym korením sa rozhodne nedá prehliadnuť. Nemusíte sa však báť, vďaka lyžici javorového sirupu sa ostrosť krásne zjemní, takže vás tieto krídelká vynesú až do gastronomického neba.

Táto marináda však vynikne nielen na kuracích krídelkách, ale skvele funguje aj na menších rebrách, ktoré sa pečú kratšie.

Čo teda budete na marinádu potrebovať?

  • 2–3 lyžice zmesi Barbecue Hot Wings
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • šťava z ½ citróna alebo limetky

Ako na to

Zmes korenia zmiešajte s olejom, citrónom a sirupom. Vznikne tak riedka marináda, ktorá rýchlo preniká do mäsa. Ak marinujete kuracie krídelká, stačia 2–3 hodiny, pri rebrách odporúčame aspoň 6. Táto zmes sa krásne karamelizuje, takže pri grilovaní vytvára lesklú, tmavú a jemne chrumkavú vrstvu.

Marinádu môžete použiť aj ako glazúru, keď v posledných 10 minútach pečenia ešte raz krídelká potriete.

Tip pre odvážnejších

Primiešajte do marinády trochu údeného chipotle a lyžičku bourbonu. Zvýrazníte údenú linku a posuniete mäso na úplne inú úroveň. K tomu studené pivo a dokonalý večer sa môže začať.