V tomto stále mrazivom, ale slnečnom februárovom týždni, by sme vás radi zoznámili s červenou krásavicou z pestré paprikovej rodiny. S kvalitnou sladkou španielskou paprikou nemusí byť žiadna návšteva nečakaná. Právom sa bude hrdo hlásiť do základnej zostavy domáceho tímu korenia. Používa sa iba v studenej kuchyni, aby nezhorkla. Pokiaľ ju teda omylom nedáte do guláša, odmení sa nádhernou farbou a lahodnou chuťou na jednohubkách, pri ozdobení syrov a chlebíčkov. Príprava malého pohostenia za 5 minút 12 pred príchodom, alebo aj po príchode návštevníkov, zvládnete behom chvíľky aj s umytím rúk, ktoré budú do sýto ruda.
Naša španielska paprika má index ASTA 160. Číslo udáva množstvo červeného farbiva obsiahnutého v paprike. A že ju teda táto španielska krásavica naozaj má, sa presvedčíte na vlastnej koži. Doslova. Deti do zábavného búchania syrových guličiek púšťajte iba v prípade, že očakávaná návšteva je upratovacia čata a maliar izieb. 20 dg tvrdého syra nastrúhate jemným variantom strúhadla, zmiešate s tvarohom alebo žervé a pridáte ďalšie aktuálne dostupné suroviny – cesnak, soľ, korenie, bylinky zelené alebo sušené. My sme vyskúšali novinku v našej ponuke a to štipľavú hviezdu na nebi našich korenie, ktorý si získal náš jazyk – korenie bourbonské. Syrovú hmotu necháte chvíľu oddýchnuť a lyžičkou dlhujete guličky, ktoré balíte do papriky.