Čaj Cascara BIO

Cascara, čo v španielčine znamená „šupka“, v skutočnosti nie je čaj a aj keď pochádza z kávových čerešní, nie je to káva. Ste zmätení? Nevadí, uvarte si šálku výbornej cascary a čítajte ďalej.

Príbehy pôvodu: Tento zábavný nápoj pochádza z oblastí, kde sa pestuje káva. Po celé roky farmári sušili šupky z kávových čerešní a varili ich pre svoje osobné kofeínové povzbudenie. Až v nedávnej dobe sa tento zaujímavý nápoj dostal k nám do Európy. Určite vás zaujíma, ako taká cascara chutí. Predstavte si dokonalé prepojenie čaju a kávy, z ktorého vychádzajú jemné tóny šípky, ibišteka, červených ríbezlí a dotyk trstinového cukru. Je to ako popíjať všetky chute tropickej dovolenky.

Ako si cascaru pripraviť?

Môžete si ju uvariť ako bežný čaj – horúci alebo studený. Niekto si rád pridá lyžičku medu alebo plátok citróna, aby zvýraznil jej prirodzenú chuť.

Tipy a triky s cascarou

Cold Brew Cascara: Máte náladu na letné ochladenie? Cascaru namočte cez noc do studenej vody, ráno sceďte, pridajte trochu ľadu a voilà!

Mocktail Cascara: Pridajte do svojej vychladenej cascary trochu perlivej vody, vetvička mäty akapku limetky pre osviežujúci nealkoholický drink.

Mix and Match: Zmiešajte Cascaru so svojimi ďalšími obľúbenými čajmi. Nádych harmančeka alebo plátok zázvoru dodá nápoju šmrnc a novú chuť.

Cascara obsahuje kofeín v menšej miere, než by ste našli v káve, ale o trochu viac, než býva v čajoch.

Takže, až budete mať nabudúce čajovú náladu, ale budete chcieť niečo iné, siahnite po cascare. Je to spojenie čaju a kávy, o ktorom ste doteraz nevedeli, že ho vo svojom živote potrebujete!

Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 9. 2026
Krajina pôvodu Peru