Drvená mandarínková kôra BIO / Korenie

Sušená drvená mandarínková kôra má v kuchyni široké možnosti použitia od marinád, cez dochutenie mäsa až po kompóty a marmelády. Na mandarínkovú kôru narazíme predovšetkým v čínskej kuchyni, kde ju s obľubou používajú najmä v kombinácii s hovädzím, hydinou a rybami. Možno vás do tejto chvíle ani nenapadlo využiť chuť mandarínok na mäso, ale verte, že to posunie vaše kuchárske umenie o niekoľko poschodí vyššie.

Tu pre vás máme pár tipov na použitie mandarínkovej kôry:

Na ochutenie mäsa na pečenie a grilovanie môžete použiť mandarínkovú kôru – napríklad formou marinády, ktorú pripravíte z medu a mandarínkovej kôry. Skvelé na grilované kuracie krídielka!

Okrem marinády môžete mandarínkovú kôru použiť aj v kombinácii s grilovacím korením, ktorým mäso pred pečením posypete. Na polievkovú lyžicu grilovacieho korenia pridajte pol lyžičky drvenej mandarínkovej kôry. Úžasná kombinácia pre bravčovú pečienku alebo kotlety, ale napríklad aj pečenú tekvicu.

Nielen grilovanie a pečenie možno obohatiť o mandarínkovú kôru. Aj dusenému a varenému hovädziemu dodá táto ingrediencie príjemnú hrejivú chuť citrusov. Mandarínky sa dobre snúbia s badiánom alebo škoricou.

Máte radi polievku z červenej fazule? Pridajte malú lyžičku mandarínkovej kôry a chuť tejto aj tak výbornej polievky ešte pozdvihnete jemným citrusovým nádychom.

Mandarinková chuť pozdvihne nielen jedlo, ale aj čiernemu alebo zelenému čaju pridá osviežujúcu citrusovú chuť.

Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 3. 2026
Krajina pôvodu Španielsko
Druh kuchyne, v ktorej sa mandarínková kôra s obľubou používa
 
Na čo sa mandarínková kôra väčšinou používa