Najlepšie korenie na pečené mäso

Pekne voňavé pečienka rozžiaria nejednu tvár. Aby sa dielo podarilo, je okrem výberu vhodného mäsa dôležité vybrať správne korenie. Mohlo by stačiť obyčajné korenie, prečo ale nevyskúšať niečo nové alebo orientálne. Jednotlivé korenia je možné kombinovať a nabáda k experimentom v príprave, nakladaní a marinovaní pred samotným pečením. Venovať pozornosť sa oplatí najmä pálivým zmesiam, pri ktorých je dôležité množstvo, aby vás vo výsledku sústo nepopálilo. Odporúčame vyskúšať jednu z našich najpálivejších zmesí korenia - harissu.  

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na pečené mäso

Adamovo medové korenie

Adamovo medové korenie

Neostrá a mierne sladká zmes na pečené rebierka, krídielka, bravčovú panenku aj pečeni....
Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
Americké rumové korenie

Americké rumové korenie

Exkluzívny šmrnc rumovej chuti, ktorá obohacuje túto ostrú zmes korenia a byliniek, urobí z klasickej grilovačky gurmánsky obrad. Americké rumové korenie sa skv...
aníz

aníz

Aníz je korenie s mnohostranným využitím a to nielen pri varení a pečení, ale aj pri nakladaní zeleniny, ako napr. repy, mrkvy, kapusta, uhoriek a pod....
Arabské korenie

Arabské korenie

Mierne ostré korenie vhodné najmä pre pečené, grilované a mleté mäsa. Tiež je výborné na dochutenie grilovanej a dusenej zeleniny, kuskusu, strukovín, sójových ...
badián

badián

V starých slovenských kuchárkach sa badiánu pre jeho tvar hovorí hviezdičkové korenie a aj v zahraničí naň narazíte pod názvom star anise, teda hviezdicový aníz....
Baharat

Baharat

Baharat je korenie, ktoré vystihuje podstatu perzskej kuchyne, kde sa používa na ryžu, zeleninu, mäso aj exotické omáčky....
Barbecue Colorado-Texas

Barbecue Colorado-Texas

Od rovín Colorada až po rozsiahle pastviny Texasu bolo barbecue vždy základným kulinárskym zvykom, ktorý spája rodiny a priateľov okolo grilu. Naša koreniaca zm...
Barbecue Churrasco

Barbecue Churrasco

Portugalský výraz Churrasco nie je len slávny kulinársky termín, ale aj uctievaná grilovacia tradícia....
barbecue korenie

barbecue korenie

Rozpáľte svoje chuťové poháriky s touto našou horúcou zmesou korenia na kuracie krídelká, ktorá je starostlivo vytvorená tak, aby do vašich kulinárskych dobrodr...
Barbecue Los Angeles

Barbecue Los Angeles

Táto typická kalifornská zmes korenia na barbecue je perfektná pre každého, kto si chce vychutnať autentickú chuť amerického BBQ v pohodlí svojej kuchyne....
Berbere

Berbere

Tradičná etiópska zmes korenia na prípravu pikantných jedál, predovšetkým pri ochutení pečeného a grilovaného mäsa, dusenej a pečenej zeleniny, varení ryže aleb...
Biryani Masála

Biryani Masála

Pálivá zmes korenia na prípravu indického Biryani a ďalších exotických receptov. Ideálne pre hovädzie alebo jahňacie mäso, krevety a morské plody, ryžu alebo šošovku....
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri...
borievka

borievka

Modročierne plody dreviny borievky sa nazývajú borievky, obsahujú mnoho aromatických látok, ktoré vydávajú charakteristickú lesnú vôňu. Borievka je obľúbeným ko...
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Hotová vyprážaná cibuľka je skvelou alternatívou k čerstvej vyprážanej cibuľke, ktorá je pripravená ihneď na použitie. Stačí ju zahriať na panvici a ušetríte ni...
Čarodejnica

Čarodejnica

Čarovná kombinácia 27 rôznych ingrediencií dokáže vykúzliť magickú mierne pálivú chuť mäsu pripravenom ako na grile alebo ražni, tak aj pečenom či pripravenom ako minútka....
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
čubrica

čubrica

Nepálivý variant obľúbeného bulharského korenia na strukoviny, zapekanú zeleninu, mleté mäso, ryby, polievky, nátierky a pokrmy pripravované na grile....
Detenické stredoveké korenie

Detenické stredoveké korenie

Premeňte svoj jedálenský stôl na stredovekú krčmu pomocou tejto špeciálnej zmesi korenia na prípravu jemne štipľavej marinády na grilované kuracie stehienka alebo krídielka....
detské grilovacie korenie

detské grilovacie korenie

Táto špeciálne namiešaná zmes korenia je ale navrhnutá tak, aby vyhovovala nielen deťom, ale aj všetkým, ktorí preferujú jemnejšie a nepálivé chute alebo majú zdravotnú diétu....
Divočina

Divočina

Tradičná česká zmes korenia na pečené mäso aj minútky s chuťou divočiny....
fenikel

fenikel

Mletý fenikel sa používa na ochutenie polievok, do omáčok, pri pečení sladkého pečiva, chleba, na bravčovú pečienku, do plnky hydiny, na moriaka, plnené jahňaci...
Fleur de Sel

Fleur de Sel

Pridaním bourbonskej vanilky do soľných kvetov Fleur de Sel sa vaše chuťové bunky stretnú s dvoma kulinárskymi superlatívmi. Kombinácia sladkého a slaného je id...
Garam Masála

Garam Masála

Legendárne indické korenie, ktoré sa používa ako na mäso, tak aj vo vegetariánskej kuchyni pri príprave polievok zo strukovín a zeleniny....
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Táto hrubo nadrvená červená paprika dodá jedlu nielen lahodnú chuť, ale tiež poslúži ako dekorácia, ak napr. nechcete použiť drvené chilli papričky kvôli ich pálivej chuti....
Grilovacie korenie Amazonia

Grilovacie korenie Amazonia

Amazonia je príjemná a vďaka dvom druhom korenia aj ľahko pikantná zmes korenia na grilovanie steakov a pečenie alebo ražnenie ďalších druhov mäsa....
Grilovacie korenie Klasik

Grilovacie korenie Klasik

Klasická vyvážená zmes korenia, byliniek a soli určená na rýchle a jednoduché grilovanie každého mäsa, hodí sa aj na zeleninu....
Grilovacie korenie Texas

Grilovacie korenie Texas

Hrubozrnná zmes grilovacieho korenia v štýle divokého západu je vhodná napr. na grilované hovädzie mäso....
guinejské korenie

guinejské korenie

Guinejské korenie nepochádza z korenovníka, ale zo zázvorovitej rastliny, ktorá je podobná tŕstia. Plody v podobe dlhého struku obsahujú malé čierne semená nepr...
gyros

gyros

Táto jemne pikantná zmes korenia dodá tradičnú chuť a vôňu gréckej kuchyne nielen gyrosu alebo souvlaki, ale aj inému mäsu a zelenine pripravovanej na grile....
Harissa

Harissa

Pôvodom tuniské ostré korenie sa používa na ochutenie pečeného mäsa, dusenej aj grilovanej zeleniny, pri príprave kuskusu, ryže, polievok, omáčok, strukovín a z...
horčica

horčica

Horčica biela je semienko rastliny horčice siate. Má štipľavú chuť, používa sa na výrobu pokrmovej horčice, do nakladaných uhoriek a zeleniny v kyslom náleve, n...
Chakalaka

Chakalaka

Veľmi originálne stredne ostré juhoafrické korenie na dusenú zeleninu, pikantné omáčky a rôznu úpravu mäsa....
chilli

chilli

Chilli mleté BIO sú stredne pálivé jemne pomleté chilli papričky rôznych exotických druhov, ktoré sa pestujú v tropických a subtropických oblastiach....
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemne mleté vysoko pálivé chilli papričky (pálivosť 250 000 SHU). S opatrnosťou pridávajte do pálivých mexických omáčok, do polievok, k pečeným a mletým mäsám....
Chrumkavé umami

Chrumkavé umami

Spoznajte kúzlo umami, vytúženej piatej chuti, s touto špeciálne namiešanou zmesou korenia, ktorá dodá vašim obľúbeným studeným i teplým pokrmom jedinečnú hĺbku a bohatosť....
Jahňacie a baranie

Jahňacie a baranie

Toto korenie je obzvlášť vhodné na marinovanie mäsa na grilovanie a pečenie. Marinádu pripravíte zmiešaním korenia v pomere 1: 2 s olejom. Mäso nechajte naložen...
kampotské korenie

kampotské korenie

Červené kampotské korenie pochádza z Kambodže a je vzácnou korenistou špecialitou, ktorá je považovaná za najkvalitnejšie korenie na svete. Jeho pestovanie je v...
kari listy

kari listy

Kari (curry) listy je korenie s veľmi ľahkou delikátnou vôňou aj chuťou. Pochádza zo stromu Kari, ktorý rastie v juhozápadnej Ázii. Pozor na zámenu tohto koreni...
kôpor

kôpor

Vrcholové lístky kôpru, ktoré môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor do omáčky, šalátov, nátierok a pri výrobe bylinkového octu. Nevyhnutný je pri príprave kôp...
korenie

korenie

Lampong je čierne korenie, ktoré pochádza z indonézskej oblasti Lampung v Južnej Sumatre. Hlavným exportným trhom tohto druhu korenia je predovšetkým USA, kde s...
Korenie Banasura údený

Korenie Banasura údený

Tento jedinečný korenie vyrastá v malebnom okolí priehrady Banasura Sagar, ktorá sa hrdo pýši titulom najväčšej priehrady v Indii. Tento kút Wayanadu, severovýc...
Korenie piatich vôní

Korenie piatich vôní

Zmes piatich druhov korenia, ktorá sa používa v Číne na korenenie pečeného mäsa či hydiny (napr. populárnej pekinskej kačice), rýb, plodov mora i zeleniny a na ...
korenisté korenie

korenisté korenie

Táto zmes dodá pikantnú chuť minútkovým mäsám, pečeným a grilovaným rybám, hydine, pečenej huse či kačici, mletému mäsu a dusenej zelenine či polievkam....
Koreňová zelenina

Koreňová zelenina

Zmes sušenej nasekanej koreňovej zeleniny, ktorá Vám uľahčí prípravu polievok, omáčok alebo šalátov....
koriander

koriander

Koriander má príjemnú koreňovú chuť a vôňu, využíva sa plod, list i koreň. Nažltlé celé zrnká koriandra sú najaromatickejšie z ponúkaných troch variantov a majú...
Kreolské korenie

Kreolské korenie

Inšpirácia pre túto zmes pochádza od reštauratérov z Réunion, ktorí majú hlbokú znalosť miestnej kreolskej kuchyne. Tento ostrov ponúka kulinárske zážitky, ktor...
kubebové korenie

kubebové korenie

Plody kubebového korenia sú malé zelené bobule, ktoré sa, podobne ako u čierneho korenia, po zbere sušia na slnku, až ich šupka sčernie. Avšak na rozdiel od čie...
kurkuma

kurkuma

Táto kurkuma pochádza z ekologického poľnohospodárstva, čo zaručuje vysokú kvalitu a čistotu....
Levanduľový kvet

Levanduľový kvet

Levanduľa ako korenie je obľúbená predovšetkým vo francúzskej kuchyni na nakladanie syrov, do džemov, ovocných kompótov, čajov a na výrobu bylinných octov....
ligurček

ligurček

Ligurček je príjemne aromatická rastlina. Hodí sa do každej polievky, väčšiny omáčok aj k zelenine alebo mäsu. Podporuje dobré trávenie....
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
Mandarínková kôra drvená BIO

Mandarínková kôra drvená BIO

Sušená drvená mandarínková kôra má v kuchyni široké možnosti použitia od marinád, cez dochutenie mäsa až po kompóty a marmelády. Na mandarínkovú kôru narazíme p...
masála

masála

Stačí namarinovať kuracie kúsky, krídla alebo stehná v zmesi jogurtu a korenia. Potom grilujte alebo pečte, aby ste získali lahodný pokrm, ktorý je vo vnútri kr...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Medvedí cesnak má korenistú chuť, s ľahkým nádychom cesnaku. S obľubou sa pridáva do smotanových polievok, zemiakovej kaše, bylinkového masla, šalátových záliev...
Medvedí gril

Medvedí gril

Zmes korenia s chuťou a vôňou medvedieho cesnaku, ktorá sa hodí na grilovanie, do marinád i plniek, na ochutenie duseného a pečeného mäsa i zeleniny....
muškátový kvet

muškátový kvet

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Miešok, ktorý slúži ako obal semena - to je "muškátový kvet". Oproti muškátovém...
muškátový orech

muškátový orech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Svojou horko-sladko-pálčivou chuťou dokáže okoreniť značné množstvo rozličných jedál....
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, polievok, omá...
oregano

oregano

Oregano - dobromyseľ obyčajná je rastlinou, ktorá sa využíva ako korenie aj ako liečivá bylina. Oregano je typickou prísadou do pizze a súčasťou provensálskeho korenia....
pálivá paprika

pálivá paprika

Podobne ako zaúdená sladká paprika sa aj pálivá varianta používa do polievok, na kuracie mäso alebo ryby. Pridaním údenej papriky jedlo získa chuť po údenom mäs...
Parížske korenie

Parížske korenie

Zmes troch druhov korenia, papriky, koriandra a pískavice v štýle francúzskej kuchyne. Táto pikantná zmes korenia je vhodná predovšetkým na šťavnaté minútky z h...
Piri-Piri

Piri-Piri

Pikantná zmes korenia Piri-piri sa s obľubou používa predovšetkým na kuracie alebo rybie mäso a omáčky. Najslávnejší je recept na Piri-piri kura z Portugalska, ...
Provensálske korenie

Provensálske korenie

Zmes byliniek obíbených vo francúzskej Provence, ktorá sa hojne používa predovšetkým na korenenie všetkých druhov mäsa, ale aj na dusenú zeleninu, omáčky, cesto...
rasca

rasca

Racia je jedno z najstarších používaných európskych korenín. Je to typické korenie do chleba a slaného pečiva. Používa sa pri príprave zemiakov, kapusty, bravčo...
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika je údená tradičnou metódou na ohni z dubového dreva. Zaúdená sladká paprika je výborná do polievky, na kuracie mäso a ryby. V Španielsku sa pridáva...
Soľ morská údená

Soľ morská údená

Táto morská soľ sa zbiera výlučne ručne v malom morskom soľnom závode uprostred prírodnej rezervácie na pobreží Chorvátska. Proces údenia sa vykonáva v špeciali...
sumah

sumah

Sumah je červený prášok kyslej chuti z pomletých plodov kríky škúmpy garbiarske. S obľubou sa používa v tureckej, arabskej a libanonskej kuchyni na kebab, šašli...
Svanská soľ

Svanská soľ

Táto tradičná gruzínska bylinková soľ je vynikajúca k mäsu, rybám a do všetkých pokrmov z vajec....
škorica

škorica

Škoricové kvety nie sú v skutočnosti kvety, ale ide o sušené, nezrelé plody škoricovníka (Cinnamomum cassia). Tento názov korenia získalo pre svoj vzhľad, ktorý...
Ticinské korenie

Ticinské korenie

Pikantná zmes korenia z talianskej časti Švajčiarska Ticino, ktorá má v kuchyni široké využitie. Môžeme ju použiť na dusené hovädzie mäso, šalátové dresingy, ro...
Trstinový cukr údený

Trstinový cukr údený

8 dní údený trstinový cukor vás príjemne prekvapí v barbecue omáčkach, šalátoch a rôznych mäsových pokrmoch. Vyskúšajte týmto údeným cukrom ozdobiť zmrzlinu ale...
Zabíjačkové korenie

Zabíjačkové korenie

Naše korenie na zabíjačku je namiešané podľa tradičných a osvedčených receptov českých zabíjačkových hodov. Aromatická majoránka dodá vrelú, ľahko ostrú chuť a ...