Výberová degustačná sada 12 rôznych korení v kovových koreničkách. Súprava má rozmer 22 x 17 cm. Jednotlivé koreničky majú priemer 5 cm a výšku 2 cm. Na spodnej strane každej koreničky je popis obsahu.
Zloženie sady:
KORENIE FAREBNÉ
Zmes korenia sa používa na ochutenie mäsitých i zeleninových pokrmov. Má jemnejšiu vôňu, než jednotlivé korenia a zároveň slúži ako efektná dekorácia.
KORENIE BOURBONSKÉ
Delikátne ostro pálivé korenie výraznej orieškovo ihličnatej chuti. Používa sa ako čerešnička na torte pri príprave červeného mäsa, hydiny, zveriny alebo paštét.
KORENIE CEJLONSKÉ ČIERNY
Radí sa k najlepším na svete vďaka výnimočne bohatej aróme a vysokej pálivosti. Obvykle sa dáva menšie množstvo, pretože je intenzívnejší ako bežné korenie.
KORENIE DLHÉ
Chuť je ostrá a mierne sladká. S obľubou sa používa vo francúzskej kuchyni. Pridáva sa do syrových a vínnych omáčok, chutney a zeleninových zmesí.
KORENIE GUINEJSKÉ - PARADAJKOVÉ ZRNÁ
Štipľavá chuť, jemnejšia ako u čierneho korenia, s nádychom citrusov. Na pečené mäsa, ryby, dresingy alebo marinády. Tiež do pečiva, a na dochutenie nápojov.
KORENIE KAMPOTSKÉ ČIERNÉ
Vďaka vysokému stupňu zrelosti je Kampotské korenie obzvlášť aromatické a takmer ovocné, so silnou štipľavosťou. Kampotské korenie sa hodí k mäsu, hydine a rybám.
KORENIE KUBEBOVÉ
Štipľavá ľahko horkastá chuť podobná novému koreniu a muškátovému oriešku s jemne gáfrovou vôňou. Výborný na pečené mäsa, zverinu, cestoviny, syry a paštéty.
KORENIE RUŽOVÉ
Červené bobule sú krehké a skôr aromatické. Hodí sa ako dekoračné korenie do mäsitých aj niektorých zeleninových jedál. Tiež sa používa do dezertov a nápojov.
KORENIE SEČUÁNSKÉ
Nie je to pravé korenie, ale kapsuly žltodreva pieporného. Používa sa predovšetkým v čínskej, indickej a japonskej kuchyni. Je vhodné ho vopred jemne opražiť 1-2 min.
PARÍŽSKÉ KORENIE
Parížske korenie je zmes troch druhov korenia, papriky, koriandra a pískavice v štýle francúzskej kuchyne. Táto pikantná zmes korenia je vhodná predovšetkým na šťavnaté minútky z hovädzieho, bravčového, kuracieho i rybieho mäsa, skvele sa hodí aj na mletá mäsa.
KORENIE TELLICHERRY
Korenie Tellicherry je vhodné pre všetky druhy mäsa, do omáčok, dresingov.
KORENIE ZELENÉ
Na hydinu, ryby, jemnejšiu zverinu, do paštét, krémových omáčok, polievok.
Sada celkom obsahuje 100 g korenia.
Poznámka: Texty na obale produktu sú v českom jazyku.