Korenie na bylinkové maslo

Maslo s bylinkami a korením dokáže vykúzliť dokonalú chuť, či už ho použijete na steak, rybu alebo čerstvý chlieb. Toto korenie je namiešané tak, aby bolo hneď pripravené na použitie – obsahuje totiž aj ideálne množstvo soli, takže stačí zmiešať s maslom a máte hotovo. Pokiaľ ale dávate prednosť maslu bez soli, pozrite sa na našu variantu korenie na bylinkové maslo bez soli.

Vďaka tejto vyladenej zmesi korenín si rýchlo a jednoducho pripravíte dokonalé ochutené maslo, ktorému petržlen a cibuľa dodajú sviežu bylinkovú chuť, korenie jemne zvýrazní arómu a štipka kyseliny citrónovej pomôže krásne spojiť všetky chute.

Ako použiť korenie na bylinkové maslo?

Toto korenie sa skvele hodí nielen na bylinkové maslo, ale aj do pomazánok a ďalších receptov:

  • Klasické bylinkové maslo – Zmiešajte korenie s roztopeným maslom, nechajte odležať a podávajte na steaky, ryby alebo grilovanú zeleninu.
  • Ochutené pomazánky – Vmíchejte do tvarohu, ricotty alebo smotanového syra a vytvorte lahodnú pomazánku.
  • Do šalátov a dresingov – Pridajte trochu korenia do olivového oleja alebo kyslej smotany a vytvorte bylinkový dresing.
  • Na zemiaky a cestoviny – Zmiešajte s maslom a nechajte rozpustiť na pečených zemiakoch alebo cestovinách.

Bylinkové maslo na steaky, ryby a zeleninu

Horúci steak, na ktorom sa pomaly rozpúšťa voňavé maslo… To je kombinácia, ktorá nikdy nesklame. Stačí na horúce mäso položiť plátok bylinkového masla, nechať ho pomaly rozpustiť a užiť si šťavnaté sústo plné chuti. Skvele sa hodí na hovädzie steaky, bravčovú panenku aj grilovanú hydinu.

Ak pripravujete rybu, stačí ju po ugrilovaní alebo upečení ľahko potreť bylinkovým maslom. Vďaka tomu získa jemnejšiu chuť a zostane krásne šťavnatá. A ak radi grilujete zeleninu, vyskúšajte do nej vmiešať roztopené maslo s korením – dodá jej krásnu vôňu a príjemne zvýrazní jej chuť.

Ako s korením pracovať?

Pre bylinkové maslo nechajte maslo zmäknúť, roztierajte dohladka a zmiešajte s 2–3 lyžicami tejto zmesi. Ak chcete maslo na steaky alebo grilované ryby, tvarujte ho do valčeka, nechajte stuhnúť a potom nakrájajte na plátky.

Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Vyskúšajte do masla pridať lyžičku medu. Sladkosť medu krásne vyvažuje bylinkovú chuť a dodáva maslu jemnejší a zaujímavejší tón. Perfektne sa hodí k grilovaným rybám, napríklad lososovi alebo pstruhovi. Skvelé je tiež na sladké zemiaky, pečenú tekvicu alebo opečené bagetky, kde vytvorí neodolateľný kontrast medzi slaným a sladkým. Stačí maslo pripraviť klasickým spôsobom, pridať trochu medu, dobre premiešať a nechať v chladničke chvíľu odležať, aby sa chute krásne prepojili.
 
Zloženie korenia na bylinkové maslo
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 9. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Bylinkové maslo ponúkame v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa bylinkové maslo s obľubou používa
 
Na čo sa bylinkové maslo väčšinou používa