Karamelové cukrové perličky / Korenie
Tieto drobné cukrové perličky s jemnou karamelovou chuťou nielen osladia váš deň, ale zároveň ozdobia váš šálok kávy, čaju alebo obľúbeného dezertu. Vďaka krásnemu vzhľadu sa hodia aj ako štýlová dekorácia na slávnostný stôl alebo do mlynčeka na cukor, kde si ich môžete nadávkovať podľa chuti.
Ako cukrové perličky použiť?
- Do kávy a čaju – Pridajte lyžičku perličiek do horúceho nápoja, nechajte pomaly rozpustiť a vychutnajte si jemne karamelový nádych.
- Na dezerty a torty – Posypte perličkami torty, muffiny alebo zmrzlinu pre krásny vzhľad aj sladkú chrumkavú štruktúru.
- Ako originálnu ozdobu na stôl – Nasypte perličky do malej misky alebo ich uchovávajte v mlynčeku, aby si každý mohol osladiť nápoj podľa vlastnej chuti.
- Do domáceho pečenia – Skvelé na koláče, sušienky aj palacinky, ktorým dodajú krásny vizuálny efekt aj jemne karamelový nádych.
Prečo si ich zamilujete?
Cukrové perličky nie sú len obyčajné sladidlo, ale štýlová dekorácia, ktorá pozdvihne akýkoľvek nápoj alebo dezert. Vďaka ich menšej veľkosti sa príjemne rozpúšťajú a zároveň chrumknú medzi zubami, čo dodá sladkým pokrmom nový rozmer.
Nechajte sa uniesť kúzlom jemnej karamelovej chuti a spravte si z každého šálku kávy alebo čaju malý rituál!
Rôznofarebné perličky majú rozmer 5 - 7 mm.
Zloženie cukrových perál
cukor, karamelový sirup a aróma (min. 1 %). Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1700 kJ /400 kcal, Tuky: 0 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy: 100 g - z toho cukry: 100 g, Bielkoviny: 0 g, Soľ: 0 g.
Dátum minimálnej trvanlivosti
31. 5. 2026
Krajina pôvodu
Nemecko
Cukrové perly ponúkame v týchto variantoch
Na čo sa cukrové perly väčšinou používajú
Etiketa pre cukrové perly
Cena: 0,15 EURKúpiť etiketu
Označte si svoje dózy štýlovou etiketou na hnedej odolnej samolepke. K tomu navyše dostanete aj etiketu s popisom a zložením, ktorú tiež môžete na dózy nalepiť. Alebo si z týchto etikiet vytvorte vlastný katalóg obľúbených produktov.
Viac informácií
Dávkovanie cukrových perál
Narazili ste v recepte na cukrové perly a neviete aké množstvo odmerať? Pripravili sme pre vás tabuľku s najbežnejším dávkovaním.
| Zarovnaná čajová lyžička | 4 g |
| Vrchovatá čajová lyžička | 5 g |
| Zarovnaná polievková lyžica | 12 g |
| Vrchovatá polievková lyžica | 16 g |
Miery sú samozrejme približné a vždy platí, že by ste cukrových perál mali dávať podľa svojich vlastných chuťových preferencií.