Trstinový cukr s kokosom / Korenie

Spojenie trstinového cukru a strúhaného kokosu vytvára jemnú karamelovú sladkosť s tropickou arómou, ktorá dodá každému sústu exotický nádych. Tento cukor je ideálny na pečenie, sušienky, ovocné dezerty, raňajkové kaše alebo ako posýpka na lievance a palacinky.

Vďaka jemnej štruktúre je skvelý do cesta na bábovky, muffiny či vianočné pečivo, ale aj do domácich kokosových tyčiniek, granoly alebo ako sladká posýpka na ovocné šaláty.

Ako používať trstinový cukor s kokosom?

  • Na pečenie a dezerty – Skvelo sa hodí do kokosových sušienok, perníkov, muffinov alebo krémových dezertov.
  • Do raňajkových kaší a granoly – Dodá tropickú sladkosť ovsenej kaši, jogurtu alebo domácej granole.
  • Na palacinky a lievance – Posypte ním palacinky s ovocím alebo vmiešajte do kokosovej plnky.
  • Na exotické pečivo – Perfektný do cesta na kokosové guľky, bábovky alebo kokosové rezy.
  • Do ovocných šalátov a smoothie bowl – Sladká bodka pre osviežujúce letné dezerty.

Tip na kokosové sušienky s citrónovou kôrou

V miske zmiešajte 200 g hladkej múky, 100 g masla, 80 g trstinového cukru s kokosom, lyžičku prášku do pečiva a štipku soli. Pridajte nastrúhanú kôru z jedného citróna, vajce a vypracujte hladké cesto. Z neho formujte guľky, jemne ich sploštite a pečte pri 180 °C asi 12 minút dozlatista.

Zloženie trstinového cukru s kokosom
Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 3. 2028
Krajina pôvodu Nemecko
Trstinový cukor ponúkame v týchto variantoch
 
Na čo sa trstinový cukor väčšinou používa