Grilovacie korenie Carioca

Carioca je aromatická zmes korenín a byliniek na grilovanie s príjemnou pikantnosťou, ktorú zabezpečujú chilli papričky ancho. Tie vás svojou jemne štipľavou arómou príjemne pošteklia na podnebí.

Grilovacia zmes korenín je vhodná na všetky druhy mäsa, rýb aj zeleniny. Najvhodnejší spôsob prípravy mäsa je marinovanie. Stačí zmiešať Cariocu s olivovým olejom a mäso nechať cez noc v chladničke, aby dokonale nasiaklo chuťou korenín a zmäklo.

Táto zmes je skvelá aj pre vegetariánov, ktorí ju môžu použiť na grilovanú zeleninu alebo ju primiešať do dresingu na zeleninové či cestovinové šaláty. Výborný je aj dip k zeleninovým tyčinkám. Do malého kelímka s jogurtom nasypte 1 čajovú lyžičku korenia Carioca, dôkladne premiešajte a podávajte s mrkvou, paprikou a uhorkou nakrájanou na tyčinky.

Okrem marinovania môžete túto zmes použiť aj na prípravu originálneho bylinkového masla. 2 lyžičky zmesi korenín dôkladne premiešajte s 250 g masla a z hotovej hmoty vytvarujte valček alebo roládu, ktorú nechajte stuhnúť v chladničke. Hotovým bylinkovým maslom dokonale ochutíte grilované steaky alebo ryby.

Zloženie grilovacieho korenia Carioca Môže obsahovať stopy zeleru.
Dátum minimálnej trvanlivosti 9. 5. 2028
Krajina pôvodu Nemecko
Grilovacie korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa grilovacie korenie s obľubou používa
 
Na čo sa grilovacie korenie väčšinou používa