Datle Medjool čerstvé / Maškrty

Svoju výnimočnú pozíciu si tento druh datlí vyslúžil vďaka svojim trom hlavným naj-: sú zo všetkých datlí najväčšie, najsladšie a majú najbohatšia chuť. Preto sú tiež nazývané Kráľovské datle, Diamantové datle alebo Korunné klenoty. Chuť týchto datlí je bohatá, karamelovo až medovo sladká, niekedy s jemnou príchuťou škorice.

Datle Medjool môžete samozrejme jesť len tak alebo ich skombinovať s tvrdým syrom, sušienkou či chrumkavým chlebom. Len si pri konzumácii dajte pozor, aby ste si nevylámali zub na kôstke. Tá je veľká a ľahko sa vylúpne.

Veľkosť a mäkkosť týchto datlí ich však priamo predurčuje na plnenie rôznymi plnkami. Po odstránení kôstky môžete do datle vložiť tradičné vlašské orechy či mandle. Niekto do datle vkladá ďalšie druhy ovocia, kúsok čokolády alebo napr. pikantné mäso. Skrátka tieto datle vytvára veľký priestor pre kreativitu a môžete tak pripraviť originálne jednohubky.

K raňajkám si môžete Medjool pripraviť napr. s jogurtom alebo ich zapracovať do cesta na chlieb či pečivo. V arabskej kuchyni s obľubou pridávajú datle do mäsitých jedál, ktorým potom dodá originálnu sladkú chuť.

Zloženie datlí Medjool datle 100%. Priemerné výživové hodnoty na 100 g výrobku: Energia: 1160 kJ / 277 kcal, Tuky: 0,2 g, Bielkoviny: 1,8 g, Sacharidy: 75 g, Vitamíny: A, B6, C, E, K, Vláknina: 6 ,7 g, Vápnik: 64 mg, Železo: 0,9 mg, Horčík: 54 mg, Fosfor: 62 mg, Draslík: 0,6 g, Sodík: 0,04 g.
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 10. 2026
Krajina pôvodu Izrael