Kešu celé natural / Maškrty

Kešu oriešky sú jedným z najobľúbenejších orechov nielen kvôli ich sladkej a jemnej chuti, ale tiež sa s obľubou užívajú ako blahodárne antidepresívum. Sú bohaté na obsah bielkovín, "zdravých" tukov, železa, fosforu, selénu, horčíka, draslíka, antioxidantov, kyseliny listovej a vitamínov A, B6, E a K.

Ich významné miesto je ale tiež ako súčasť rady receptov v teplej aj v studenej kuchyni. Vyskúšajte pridať kešu oriešky napr. do zmrzliny – zmrazené jahody alebo lesnú zmes rozmixujeme s banánom alebo mangom a hrstí kešu orieškov a hneď podávame ozdobené napríklad mätou. A pre maškrtné jazýčky odporúčame ešte poliať horúcou čokoládou. V teplej kuchyni majú využitie najmä v ázijskej na hydinové mäso namiesto búrskych orieškov. Primiešavajú sa v poslednej fáze varenia alebo sa používajú na posypanie. Luxusná je slaná pasta, ktorá farebnosťou rozžiari aj obyčajné slané sušienky – hrsť kešu orieškov rozmixujte s avokádom, hrubo pomletým čiernym korením, štipkou soli a limetkovou šťavou. Ozdobte nadrobno nakrájanou červenou cibuľkou a paradajkou.

Zloženie kešu orechov Môže obsahovať stopy arašidov, semien a suchých škrupinových plodov. Výživové údaje na 100 g: Energia 2370 kJ / 566 kcal, Sacharidy 27,13 g - z toho cukry 5,91 g, Tuky 46,92 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 8,33 g, Bielkoviny 18,22 g, Vlákn 3,3 g, Soľ 0,28 g, Vápnik 37 mg, Železo 6,68 mg, Fosfor 593 mg, Selén 16,9 µg, Horčík 292 mg, Draslík 660 mg.
Dátum minimálnej trvanlivosti 28. 2. 2027
Krajina pôvodu India