Čierne sezamové semienko / Maškrty

Tabolky sezamu obsahujú semená rôznych farieb v závislosti od odrody. Čierny sezam je výraznejší na chuti ako jeho svetlejšie náprotivky a je hojne využívaný v kuchyni. Semeno je bohaté na olej, ktorý je odolný voči vysokým teplotám, a preto je ideálny na tepelnú úpravu. Opražením získava sezam na chrumkavosti a výraznejšie chuti.

Čierny sezam sa používa na posyp chleba a pečiva, do sladkých pokrmov, ako súčasť chalvy, do obaľovacích zmesí na mäso a kuracie steaky, alebo ako opražené semienka do fazule. Vďaka svojej výraznej chuti a atraktívnej tmavej farbe dodáva pokrmom nielen chuť, ale aj vizuálny pôvab.

Zloženie čierneho sezamu Môže obsahovať stopy škrupinových plodov a arašidov.
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 3. 2026
Krajina pôvodu India