Rýchle a dobré raňajky? Skúste zapečenú bruschettu zo zmesi sušených paradajok, bazalky, cibule, cesnaku, oregana, soli a byliniek, zeleniny alebo syre natretú na chlieb, toasty či žemle.
Bruschetta (správna výslovnosť je brusketa, ale u nás je známa tiež pod názvom brušeta) je obľúbený ľahký predjedlo či raňajky z Toskánska v Taliansku, kde sa o nej prvá zmienky datujú až do 15. storočia. Príprava zo sušenej zmesi je naozaj jednoduchá a preto sa dá bez problémov zvládnuť aj na raňajky vo všedný deň.
Postup na prípravu štyroch porcií: približne 100 g zmesi dobre premiešajte s cca. 150 ml vlažnej vody a nechajte odstáť 5 min. Potom zmes natrite na toasty a dajte na pár minút zapiecť pri 180° C. Hotové toasty pokvapkajte olivovým olejom a podávajte. Môžete tiež zapiecť s plátkovým alebo strúhaným syrom.