Údená nuselská kapusta

 Údená nuselská kapusta
 

Inšpiráciu k poslednému receptu paprikovej sady sme získali úplne náhodne v našom obchode pri konzultácii korenia so zákazníkom, ktorý si niesol váženú kyslú kapustu. Áno, u nás v Nusliach si môžete odniesť vo vlastných nádobách nielen naše korenie a bylinky, ale cez ulicu aj kyslú kapustu na váhu. To mimochodom chutí naozaj skvele a na prvý pohľad si porozumelo s našou zauzenou paprikou. Dúfam, že vyskúšate toto skvelé a navyše výdatné a zdravé jedlo, ktoré je ideálne pre situácie s prázdnou chladničkou. Recept je obzvlášť vhodný pre milovníkov bezmäsých jedál, ktorí varia pre masarov.

Recept na Údenú nuselskú kapustu

Strednú cibuľu preženieme na tuku, pridáme na kocky nakrájané zemiaky (3) alebo len jednu osamelú zemiaka. Osmažíme a vhodíme kapustu (250 g) a ochutíme lyžičkou zaúdenej červenej papriky, soľou a hrubo mletým čiernym korením. Priostríme zaúdenú drvenú chilli papričkou, výsledok bude dokonalý. Krátko podusíme a servírujeme s kyslou smotanou a pečivom. Nepridávali sme žiadne ďalšie korenie, aby vynikla chuť kyslej kapusty s údeným nádychom.