Tisíce vôní korenia z celého sveta často do nášho obchodu pritiahnu náhodného okoloidúceho. Ale aby k nám prilákali jedného z najväčších súčasných talentov pretekov vo formulách, to sa nestáva každý deň.
Pre mladého brazílskeho pretekára F2 Enza Fittipaldi, ktorý je vnukom dvojnásobného majstra sveta F1 Emersona Fittipaldi, sa Praha stala druhým domovom, pretože nedávno začal jazdiť za českú stajňu Charouz Racing System. Tak, ako skoro každého, aj Enza Praha očarila a pri svojich potulkách mestom náhodou narazil na náš obchodík, a ako sám hovorí, tie vône ho dokonale očarili a okamžite sa vrhol do kuchárskeho experimentovania.
Pri prechádzaní naším obchodom, ho na prvý pohľad nadchol výber z chilli a čierneho korenie, pretože ako pravý Brazílčan veľmi rád griluje. Trochu nás vydesil, keď si chcel privoňať k najpálivejším chilli papričkám sveta Carolina Reaper (ich pálivosť je 2 000 000 SHU), čo sme sa mu snažili rozhovoriť. Na naše varovanie nedbal, odvážne privoňal a pochvalne pokýval hlavou bez toho, aby pohol brvou. Skrátka je vidieť, že pochádza z kontinentu, ktorý chilli papričky dal svetu. Okrem ostrých chilli papričiek a rôznych korenín ho zaujali aj zmesi korenia na grilovanie, ktoré doteraz nikdy nepoužil ao to viac sa tešia, keď ich bude môcť vyskúšať.
Samozrejme sa zastavil aj pred ponukou kávy a okrem aj pre neho exotické kávy z Nepálu si vzal ako kuriozitu hneď niekoľko darčekových sád kávy z Južnej Ameriky, ktoré chce darovať svojim priateľom doma. Síce českému textu nebude nikto rozumieť, ale skvelá káva nepotrebuje prekladateľov.
Čo však milého a usmievavého Enza úplne uchvátilo, sú mandle v škoricu, mandle v kokose a nugát z českej dražiarne. Odnášal si ich doslova plné vrece a možno mu maškrty pomohli k úžasnému výkonu o pár dní neskôr v talianskej Imole, kde prišiel na krásnom druhom mieste.
Držíme Enzovi palce, nech sa ho pretekárske šťastie drží a tešíme sa zase skoro na videnie.
Fotografie sú použité so zvolením Charouz Racing System.