5. decembra 2016
Čerstvé bylinky majú jemnú chuť, ktorú môžeme dlhším varením zničiť. Ak chcete maximalizovať ich účinok, pridajte čerstvé bylinky na konci procesu varenia alebo na samotný záver pri servírovaní. Bylinky tak pokrm prežiaria sviežou chuťou, vôňou i farbou a pozdvihnú váš pokrm do nových výšin. Pokračovať
|
1. decembra 2016
Každé korenie má svoj jedinečný chuťový profil, od zemitej a teplej až po citrusovú a štipľavú. Urobte si čas na preskúmanie a pochopenie chuťových vlastností rôznych korenín. Pokračovať
|
30. novembra 2016
Dosiahnutie vynikajúceho pokrmu zahŕňa súhru rôznych chuťových vnemov. Vyváženie sladkých, slaných, kyslých a korenených prvkov môže pozdvihnúť váš pokrm z dobrého na výnimočný. Pokračovať
|
30. októbra 2016
Miešenie korenia je umenie, ktoré vám umožňuje vytvárať vaše vlastné nové chute. Nebojte sa experimentovať s rôznymi kombináciami korenia a vyvinúť svoje vlastné originálne zmesi. Poznačte si príchute, ktoré máte radi, a preskúmajte, s akými ďalšími chuťami sa dobre dopĺňajú. Pokračovať
|
29. októbra 2016
Husa na divoko nie je len receptom, je to zážitok z rustikálne pripravenej tradičnej hydiny. Ide o klasický recept, ktorý kombinuje bohatú chuť husi s výraznými tónmi suchého červeného vína a klasickým korením na divočinu. Táto kombinácia dáva mäsu jedinečnú a lahodnú chuť, ktorá je neodolateľná. Pokračovať
|
22. októbra 2016
Pri práci s korením je rozumné začať s menším množstvom a postupne pridávať, aby ste dosiahli požadovaný chuťový profil. Niektoré korenia dokážu byť veľmi intenzívne a ľahko množstvo preženieme a potom môže byť ťažké chuť napraviť. Postupné pridávanie korenia vám umožní nájsť dokonalú rovnováhu a zabrániť znehodnoteniu pokrmu. Pokračovať
|
14. októbra 2016
Na prípravu vynikajúceho domáceho škoricového likéru potrebujete buď dve tyčinky cejlónskej škorice a približne 15 celých klinčekov alebo môžete zmiešať lyžičku mletej cejlónskej škorice a pol lyžičky mletého klinčeka. V oboch prípadoch pridáte pol lyžičky mletého muškátového orieška. Pokračovať
|
18. septembra 2016
Kľúčom k dosiahnutiu dobre vyvážených chutí je korenie pred pridaním do pokrmu ochutnať. Vďaka tomu lepšie odhadnete množstvo, ktoré chcete pridať a vyhnete sa tak nedochutenému alebo naopak príliš prechutenému jedlu. Ponorte čistú lyžičku do korenia a ochutnajte, všímajte si jeho intenzitu, sladkosť, slanosť alebo horúcu. Pokračovať
|
1. septembra 2016
Mlynček na korenie je jednoduchý spôsob, ako si pripravíme mletú variantu korenia. Ale ešte lepší zmyslový zážitok nám pripraví podrvenie korenia v kamennom alebo liatinovom mažiari. Táto tradičná metóda jemne drví korenie a zaisťuje, že si uchová svoje esenciálne oleje, čo má za následok aromatickejšiu a jemnejšiu chuť. Pokračovať
|
19. augusta 2016
Ak pred použitím celé korenie opražíme, uvoľníme z neho esenciálne oleje, čím sa zintenzívni jeho chuť a vôňa. Opraženie korenia je ľahké, stačí zahriať suchú panvicu na stredne miernom ohni a pridať celé korenie. Opekajte ho niekoľko minút, kým nebude voňavé a trochu tmavšie farby. Pokračovať
|
12. augusta 2016
Profesionálne namiešané zmesi korenia sú skvelým spôsobom, ako objavovať svetovú kuchyňu a nové fantastické recepty a pokrmy. Starostlivo vyladené zmesi korenia v sebe vzájomne kombinujú jednotlivé chute do harmonického celku, čo vám ušetrí námahu s meraním jednotlivých zložiek korenia. Pokračovať
|
9. júla 2016
Celé korenie má dlhšiu trvanlivosť a lepšie si zachováva chuť ako mleté varianty. Zaobstarajte si kvalitný mlynček na korenie alebo mažiar a korenie namelte alebo podrvte tesne pred použitím. Tak si zaistíte maximálny účinok korenia a uvoľnenia všetkých jeho aromatických zložiek. Pokračovať
|
27. apríla 2016
Čo budeme potrebovať:
Kurkuma
Garam masala / tandoori masala
Rímska rasca
Postup prípravy:
Hrnček červené šošovky varíme domäkka, osolíme, pridáme pol lyžičky kurkumy a podľa chuti rímsku rascu a pol lyžičky korenia masala. "Upastujeme" vidličkou. Ozdobíme drvenou chilli papričkou. Pokračovať
|
15. apríla 2016
Recept na jednoduchú citrónovú zálievku so šalátovým korením na ochutenie zeleninového šalátu. Pokračovať
|
29. marca 2016
Na prípravu skutočne vynikajúcej chuťovej bomby si pripravte jeden banán, polovicu hrušky alebo celé jablko, lyžičku medu, pol lyžičky kurkumy, štipku korenia, lyžičku mletej cejlónskej škorice a šťavu z polovice citróna. Pokiaľ nemáte radi med, môžete namiesto neho pridať napr. Pokračovať
|
7. januára 2016
Čo budeme potrebovať:
veľká repa
dve zemiaky
mrkva, štvrť zeleru, petržlen
červená cibuľa
dve paradajky
kyslá kapusta
korenie: korenie, soľ, koriander celý, koriander list, nové korenie, bobkový list
Postup prípravy:
Zeleninu nakrájame na kocky, cibuľku opražíme na masti a pridáme kocky, premiešame a zalejeme Pokračovať
|
31. decembra 2015
Milí zákazníci, radi by sme vám poďakovali za vašu priazeň a prajeme vám, nech nový rok má šťavu a prináša vám len samú radosť a slzy len keď to preženiete s korením :-). Pokračovať
|
30. novembra 2015
Pripravili sme pre vás tip na jednoduchý, lacný a originálny darček, ktorý ocení každý gurmán aj estét: nakladaný hermelín ozdobený chilli niťami.
Vlastná príprava je rovnaká ako u klasického nakladaného hermelínu, prípadne aj iných plesňových syrov. Pokračovať
|
20. novembra 2015
Mám pre vás malý trik, ako si uľahčiť prácu v kuchyni a zároveň dostať do polievky tú pravú chuť. Viete, ako je to s bobkovým listom alebo novým korením. Každý ho pozná, ale nikto ho nechce loviť z taniera. Pokračovať
|
29. októbra 2015
V kuchyni je často fascinujúce sledovať, ako sa tradičné recepty rôznych kultúr môžu spojiť a vytvoriť niečo úplne nové. Taliansko je známe svojou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutiam. Tento recept berie tradičnú taliansku koncepciu mäsa vareného v hrnci a kombinuje ju s robustnou chuťou husi. Pokračovať
|