V kuchyni je často fascinujúce sledovať, ako sa tradičné recepty rôznych kultúr môžu spojiť a vytvoriť niečo úplne nové. Taliansko je známe svojou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutiam. Tento recept berie tradičnú taliansku koncepciu mäsa vareného v hrnci a kombinuje ju s robustnou chuťou husi.
Delikátne, vláčne mäso divokej husi sa premení na kulinársky zážitok plný chutí vďaka kombinácii krehkej zeleniny, korenia a pikantných feferónik. Podávané s mäkkou bagetou a posypané bohatým syrom.
Čo budeme potrebovať?
- celé vykostené husacie prsia
- 1 veľká cibuľa
- 3 ks stopkového zeleru
- 1 veľká zelená paprika
- 1 veľká sladká červená paprika
- 1 veľká paradajka
- 1 stredný pohár feferoniek
- 4 polievkové lyžice korenia na taliansky šalát
- 2 polievkové lyžice worcestrovej omáčky
- 2 polievkové lyžice sladkej uhorkovej šťavy
- soľ
- 1 polievková lyžica drvenej červenej papriky
- syr mozzarella, strúhaný
- bageta
Ako na to?
- Zmiešajte 2 polievkové lyžice korenia na taliansky šalát s dvoma šálkami vody. Túto zmes nalejte na husacie prsia. Pridajte toľko vody, aby bola hus kompletne ponorená. Marinujte v chladničke cez noc.
- Na dno veľkého hrnca vložte odkvapkanú hus. Pridajte nakrájanú zeleninu (okrem feferónok a paradajok).
- V menšej miske zmiešajte worcestrovú omáčku, sladkú uhorkovú šťavu a šálku vody s dvoma polievkovými lyžicami korenia na taliansky dresing. Túto zmes rovnomerne nalejte do hrnca.
- Do hrnca pridajte feferónky spoločne s polovicou ich šťavy a nakrájané paradajky.
- Pridajte drvenú červenú papriku a soľ podľa chuti.
- Varte na miernom ohni 8–10 hodín, kým mäso nie je také mäkké, že sa ľahko oddelí od kostí.
- Mäso pokrájajte na kúsky, ktoré servírujte na bagete, posypané strúhaným syrom.