Hus po taliansky

 Hus po taliansky
 

V kuchyni je často fascinujúce sledovať, ako sa tradičné recepty rôznych kultúr môžu spojiť a vytvoriť niečo úplne nové. Taliansko je známe svojou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutiam. Tento recept berie tradičnú taliansku koncepciu mäsa vareného v hrnci a kombinuje ju s robustnou chuťou husi.

Delikátne, vláčne mäso divokej husi sa premení na kulinársky zážitok plný chutí vďaka kombinácii krehkej zeleniny, korenia a pikantných feferónik. Podávané s mäkkou bagetou a posypané bohatým syrom.

Čo budeme potrebovať?

  • celé vykostené husacie prsia
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 ks stopkového zeleru
  • 1 veľká zelená paprika
  • 1 veľká sladká červená paprika
  • 1 veľká paradajka
  • 1 stredný pohár feferoniek
  • 4 polievkové lyžice korenia na taliansky šalát
  • 2 polievkové lyžice worcestrovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice sladkej uhorkovej šťavy
  • soľ
  • 1 polievková lyžica drvenej červenej papriky
  • syr mozzarella, strúhaný
  • bageta

Ako na to?

  1. Zmiešajte 2 polievkové lyžice korenia na taliansky šalát s dvoma šálkami vody. Túto zmes nalejte na husacie prsia. Pridajte toľko vody, aby bola hus kompletne ponorená. Marinujte v chladničke cez noc.
  2. Na dno veľkého hrnca vložte odkvapkanú hus. Pridajte nakrájanú zeleninu (okrem feferónok a paradajok).
  3. V menšej miske zmiešajte worcestrovú omáčku, sladkú uhorkovú šťavu a šálku vody s dvoma polievkovými lyžicami korenia na taliansky dresing. Túto zmes rovnomerne nalejte do hrnca.
  4. Do hrnca pridajte feferónky spoločne s polovicou ich šťavy a nakrájané paradajky.
  5. Pridajte drvenú červenú papriku a soľ podľa chuti.
  6. Varte na miernom ohni 8–10 hodín, kým mäso nie je také mäkké, že sa ľahko oddelí od kostí.
  7. Mäso pokrájajte na kúsky, ktoré servírujte na bagete, posypané strúhaným syrom.