Ekvádor Loja / Káva Arabica

Výnimočné zemepisné podmienky Andských svahov a horúce suché podnebie so slnkom stále nad hlavou utvárajú jedinečnú kombináciu pre pestovanie vynikajúcej kávy zanechávajúcu silný a dlho trvajúci zážitok. Pravdepodobne najvyššie rastúce kávovníky arabiky v Južnej Amerike. Vďaka tichomorským teplým prúdom sa tu vytvára unikátna mikroklíma, ktorá umožňuje pestovanie káv odlišnej kvality, na rozdiel od iných plantáží umiestnených v rovnakej nadmorskej výške. Šálka tejto kávy je charakterizovaná bohatým telom, arómou a jemnou aciditou.

Káva je celkovo vyvážená a má čistú chuť s vynikajúcou, trochu osobitou arómou.

Kávu vám nameleme

Mlieť alebo nemlieť? O to tu ide.

Našu kávu ponúkame zrnkovú, nemletú, pretože práve v celých zrnách si najdlhšie uchová svoju čerstvosť, vôňu aj chuť. Ak si ju pomeliete až tesne pred prípravou, odmení vás bohatým arómou a plnou chuťou presne tak, ako to má správna káva mať. Ak však mlynček nemáte alebo si želáte, aby sme to urobili za vás, radi vám kávu tesne pred expedíciou pomelieme. Len prosím do poznámky v objednávke napíšte, akým spôsobom kávu pripravujete (espresso, turecká káva, french press, moka kanvička, prekvapkávaná…). Od toho totiž závisí správna hrubosť mletia, ktorá ovplyvní výslednú chuť vašej šálky.

Odporúčané dávkovanie Na jednu šálku odporúčame 7 g kávy z Ekvádoru. Balenie 50 gramov vám teda postačí na prípravu 7 šálok.
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 9. 2026
Krajina pôvodu Ekvádor