Zimbabwe Chipinge / Káva Arabica

Zimbabwianska káva je kávou labužníkov. Táto káva vysokej kvality sa vyznačuje jemnou a čistou chuťou s ovocným nádychom. Vyžaduje stredné až silnejšie praženie, pri ktorom sa rozvinie jeho bohatá chuť s jemnou nakyslosťou.

Káva sa v Zimbabwi začala pestovať v 60. rokoch 20. storočia, keď tu juhoafrickí farmári založili prvé plantáže. Kávová produkcia krajiny sa koncentruje blízko hraníc s Mozambikom.

Kávu vám nameleme

Mlieť alebo nemlieť? O to tu ide.

Našu kávu ponúkame zrnkovú, nemletú, pretože práve v celých zrnách si najdlhšie uchová svoju čerstvosť, vôňu aj chuť. Ak si ju pomeliete až tesne pred prípravou, odmení vás bohatým arómou a plnou chuťou presne tak, ako to má správna káva mať. Ak však mlynček nemáte alebo si želáte, aby sme to urobili za vás, radi vám kávu tesne pred expedíciou pomelieme. Len prosím do poznámky v objednávke napíšte, akým spôsobom kávu pripravujete (espresso, turecká káva, french press, moka kanvička, prekvapkávaná…). Od toho totiž závisí správna hrubosť mletia, ktorá ovplyvní výslednú chuť vašej šálky.

Odporúčané dávkovanie Na jednu šálku odporúčame 7 g kávy Zimbabwe Chipinge. Balenie 50 gramov vám teda postačí na prípravu 7 šálok.
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 11. 2026
Krajina pôvodu Zimbabwe