Etiópia Sidamo BIO / Káva

Káva Sidamo etiópskej produkcie sa radí k tým najkvalitnejším. Prakticky všetko spracovanie kávy sa vykonáva ručne. Sušenie kávových čerešní prebieha prirodzeným slniečkom na vyvýšených drevených lôžkach. Chuť je mierne kyslastá s jemnými ovocnými a korenenými tónmi s kvetinovou arómou.

Kávu vám nameleme

Mlieť alebo nemlieť? O to tu ide.

Našu kávu ponúkame zrnkovú, nemletú, pretože práve v celých zrnách si najdlhšie uchová svoju čerstvosť, vôňu aj chuť. Ak si ju pomeliete až tesne pred prípravou, odmení vás bohatým arómou a plnou chuťou presne tak, ako to má správna káva mať. Ak však mlynček nemáte alebo si želáte, aby sme to urobili za vás, radi vám kávu tesne pred expedíciou pomelieme. Len prosím do poznámky v objednávke napíšte, akým spôsobom kávu pripravujete (espresso, turecká káva, french press, moka kanvička, prekvapkávaná…). Od toho totiž závisí správna hrubosť mletia, ktorá ovplyvní výslednú chuť vašej šálky.

Odporúčané dávkovanie Na jednu šálku odporúčame 7 g kávy Etiópia Sidamo. Balenie 50 gramov vám teda postačí na prípravu 7 šálok.
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 11. 2026
Krajina pôvodu Etiópia