Kôpor
Balenie 20 g 1,60 EUR kúpiť Balenie 40 g 3,20 EUR kúpiť voľná váhavybrať
S väčším balením ušetríte :-)
 
Tovar je skladom na e-shope a na predajni v Prahe
Jednotková cena: 8,00 EUR/ 100 g
Korenie Kôpor
 

Kôpor / Korenie

Tieto vrcholové lístky kôpru, jemne sušené a drvené, si zachovávajú plnú chuť a vôňu čerstvej bylinky. Vďaka tomu ho môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor, ale s výhodou, že ho máte po ruke kedykoľvek. Skvele sa hodí do smotanových omáčok, na nakladanie zeleniny, do nátierok alebo k rybám.

Sušený kôpor má oproti čerstvému intenzívnejšiu arómu, lepšie sa dávkuje a netreba ho nijako pripravovať. Stačí ho pridať rovno do jedla a nechať rozvoňať.

Ako sušený kôpor používať?

Sušená verzia kôpru sa hodí tam, kde sa pekne prepojí s ostatnými chuťami a kde môže jemne rozvinúť svoju vôňu.

  • Omáčky a polievky – kôprová omáčka, kulajda, smotanové polievky a zemiakové polievky – tu sušený kôpor vynikne najlepšie.
  • Nakladanie zeleniny – aj pre nakladané uhorky, kapustu, cibuľu, červenú repu alebo domácu kvasenú zeleninu urobí sušený kôpor skvelú službu.
  • Nátierky a bylinkové maslá – zmiešajte kôpor s tvarohom, lučinou alebo maslom, pridajte citrónovú šťavu a máte perfektnú bylinkovú nátierku.
  • Rybacie jedlá – sušený kôpor výborne dochutí pečené aj grilované ryby, obzvlášť lososa, tresku alebo makrelu.
  • Dochucovanie zemiakov – pridajte ho k pečeným zemiakom, do zemiakovej kaše alebo do zemiakového šalátu.

A jednoduchý tip na dokonalého lososa? Vyskúšajte švédsky domáci gravlax, teda nakladanú surovú rybu. Stačí lososa posypať zmesou soli, cukru, sušeného kôpru a trošky bieleho korenia, zabaliť do fólie a nechať 24 hodín marinovať v chladničke. Výsledok? Doma pripravený jemne nakladaný losos, ktorý chutí ako z luxusnej reštaurácie.

Kde sa pestuje Európa, Ázia, Kalifornia
Recept Treska s krustou: 4 filety tresky, 100g strúhanky, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice kôpru, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 180ml kyslej smotany Strúhanku premiešajte s olejom, 1 lyžicou kôpru a rozmeľte plech vyložený papierom na pečenie a zasypte strúhankou. Pečte v rúre na 200 ° C asi 20 minút. Do kyslej smotany zamiešajte druhú lyžicu kôpru, štipku soli a korenia a podávajte ako dresing k rybe s vhodnou prílohou - napr. so zemiakmi a zeleninou.
Krajina pôvodu Nemecko / Maďarsko / Rakúsko
Etiketa pre kôpor
 
Ako sa kôpor povie:
iné názvy: koprek, šír
latinsky: Anethum graveolens L.
česky: kopr
anglicky: dill
nemecky: Dill, Dillkraut
francúzsky: aneth
Druh kuchyne, v ktorej sa kôpor s obľubou používa
 

Kde kúpim kôpor?

Nielen kôpor, ale aj ďalšie rôzne korenie, kávu, čaj a rôzne dobroty kúpite tu na e-shope alebo v našom obchode Království chuti v Prahe v Českej republike.

Rodinný obchod Kráľovstvo chuti manželov Michaely a Jana Schneedorferových je najväčším kamenným špecializovaným obchodom s korením v Českej republike, v ktorom nájdete cez 400 druhov čerstvého korenia a nepočítane rôznych byliniek, praženej kávy, čajov, orechov, sušených plodov a ďalších dobrôt, vrátane kôpru.

Pri vstupe do tohto nenápadného obchodíku vás napadne, že snáď ani nie ste v obchode, ale skôr v unikátnom múzeu, pretože celý sortiment je dostupný vo veľkých sklenených dózach a tak si ho môžete pred nákupom dôkladne prezrieť a ovoňať. Mnoho zákazníkov tiež privíta, že korenie možno zakúpiť v takmer ľubovoľnom množstve a môžu tak smelo v kuchyni experimentovať s novými neznámymi chuťami. Samozrejmosťou je tiež bezobalový nákup do prinesených koreničiek, dóz alebo vrecúšok. Štandardne všetok tovar balíme do kvalitných plastových ZIP vrecúšok s možnosťou opakovateľného uzatvárania, ale na želanie vám radi produkty zabalíme do papierových vrecúšok.

Zaobstarať si tu môžete tiež doplnky ako napr. mlynčeky na kávu aj korenie, koreničky, kávovary typu french press a mocca a nepreberný výber plechových dóz na čaj, kávu a ďalšie potraviny.

Celý sortiment je tiež dostupný aj tu v internetovom obchode s doručením po celej Slovenskej republike od 3,60 EUR.

Kontakty a otváracia doba obchodu | Viac informácií o doprave