Najlepšie korenie na vegetariánske jedlá

Na zeleninové a bezmäsité vegetariánske alebo vegánske jedlá možno použiť všetky korenia nášho sortimentu. Z ponuky by sme radi odporučili najmä karí zmesi a harissu, ktorá sa výborne hodí k tofu alebo seitanu. Jednotlivé korenia môžete kombinovať a zmeniť chuť obľúbených strukovinových nátierok a zálievok na šaláty. Farebné variácie s obyčajným humussom, ktorý je navyše zdravý, lahodí oku a výborne chutí. Zaujímavá je zmes korenia Čarodejnica s pálivo sladkou chuťou, ktorá sa hodí napríklad aj na posypanie ovocných kúskov manga alebo ananásu.

 
Viac

Najobľúbenejšie korenie na vegetariánske jedlá

Adžika

Adžika

Obľúbené korenie pôvodom z Gruzínska je skvelé na pečené a grilované mäso alebo na ochutenie mletého mäsa a rýb. Ojedinelú chuť dodá zelenine či tofu a ďalším v...
Africké korenie

Africké korenie

Korenie dodá exotickú chuť ako grilovanému, pečenému alebo dusenému mäsu, tak aj kuskusu alebo zeleninovým šalátom....
Aglio peperoncini

Aglio peperoncini

Talianske stredne ostré korenie na špagety aj iné cestoviny, pizzu, šaláty, grilovanú zeleninu alebo do marinád na grilované mäso....
Americké zemiaky

Americké zemiaky

Korenie nielen na klasické americké zemiaky, ale skvele tiež dochutí zemiaky vyprážané, hranolky alebo domáce zemiakové lupienky....
Arabské korenie

Arabské korenie

Mierne ostré korenie vhodné najmä pre pečené, grilované a mleté mäsa. Tiež je výborné na dochutenie grilovanej a dusenej zeleniny, kuskusu, strukovín, sójových ...
badián

badián

V starých slovenských kuchárkach sa badiánu pre jeho tvar hovorí hviezdičkové korenie a aj v zahraničí naň narazíte pod názvom star anise, teda hviezdicový aníz....
Bambova bylinková soľ

Bambova bylinková soľ

Koreniaca zmes na ochutenie polievok, zeleninových šalátov, nátierok, dressingov, omáčok, ryže, strukovín, pokrmov z vajec, zemiakov či hydiny a rýb....
Barbecue Colorado-Texas

Barbecue Colorado-Texas

Od rovín Colorada až po rozsiahle pastviny Texasu bolo barbecue vždy základným kulinárskym zvykom, ktorý spája rodiny a priateľov okolo grilu. Naša koreniaca zm...
Barbecue Churrasco

Barbecue Churrasco

Portugalský výraz Churrasco nie je len slávny kulinársky termín, ale aj uctievaná grilovacia tradícia....
bazalka

bazalka

Bazalka je bylinka s ostrejšou aromatickou chuťou, ktorá povzbudzuje stravníkov k jedlu a podporuje trávenie. Sušená bazalka sa používa na ochutenie rôznych dru...
Berbere

Berbere

Tradičná etiópska zmes korenia na prípravu pikantných jedál, predovšetkým pri ochutení pečeného a grilovaného mäsa, dusenej a pečenej zeleniny, varení ryže aleb...
Biryani Masála

Biryani Masála

Pálivá zmes korenia na prípravu indického Biryani a ďalších exotických receptov. Ideálne pre hovädzie alebo jahňacie mäso, krevety a morské plody, ryžu alebo šošovku....
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patrí k základným koreniam slovenskej i svetovej kuchyne. Dobre podporuje trávenie a preto sa obvykle pridáva k ťažším pokrmom. Hlavný prím hrá pri...
borievka

borievka

Modročierne plody dreviny borievky sa nazývajú borievky, obsahujú mnoho aromatických látok, ktoré vydávajú charakteristickú lesnú vôňu. Borievka je obľúbeným ko...
bruschetta

bruschetta

Sušená zmes paradajok, bazalky, cibule, cesnaku, oregana, soli a byliniek na bruschette. Správna výslovnosť je brúska, ale v Čechách je známa tiež pod názvom brušeta....
bylinkové maslo

bylinkové maslo

Bylinkové maslo ľahko pripravíme rozotrením kocky masla do hladka s touto zmesou korenia. Podľa vlastnej chuti môžeme pridať soľ. Hotové bylinkové maslo je skve...
Bylinkové zemiaky

Bylinkové zemiaky

Bylinková zmes korenia vhodná do zemiakových pokrmov a príloh akou sú zapekané alebo šťouchané zemiaky či zemiaková kaša....
bylinky do polievky

bylinky do polievky

Zmes korenia obsahuje tradičnú polievkovú koreňovú zeleninu s nezameniteľnou chuťou zeleru. Hodí sa ako do klasických polievok a omáčok, ktorým dodá príjemnú arómu, tak napr....
cesnak

cesnak

Jemný cesnakový prášok, vďaka ktorému si v kuchyni ušetríte veľa práce s lúpaním a roztieraním cesnaku. Je univerzálnym korením pre všetky pikantné pokrmy, hodí...
cibuľa

cibuľa

Už žiadne slzy pri krájaní čerstvej cibule a žiadne prekvapenie veľkými kúskami cibule vo vašich pokrmoch. S touto jemne mletou sušenou cibuľou získate dokonale...
Čarodejnica

Čarodejnica

Čarovná kombinácia 27 rôznych ingrediencií dokáže vykúzliť magickú mierne pálivú chuť mäsu pripravenom ako na grile alebo ražni, tak aj pečenom či pripravenom ako minútka....
černuška

černuška

Černuška sa používa na ochutenie chleba, na pečenie hydiny, bravčového a hovädzieho mäsa, na zeleninu, strukoviny. Má mierne ostrú chuť....
Čertovo lajno s kurkumou

Čertovo lajno s kurkumou

Hlavnou zložkou tejto zmesi je asafoetida, čo je živica z koreňov tropických stromov rodu Ferula. Pre svoju veľmi špecifickú vôňu sa odporúča ju používať vo veľ...
čierna soľ

čierna soľ

Čierna soľ, v Indii nazývaná Kala Namak, je prírodná nerafinovaná soľ s vysokým obsahom minerálov a železa. Aj keď sa jej hovorí čierna, jej farba je skôr ružov...
čierne korenie

čierne korenie

Čierne korenie je rovnako ako biely a zelený plodom korenistého čierneho, líšia sa rôznymi stupňami zrelosti a spôsobom spracovania. Čierne korenie sa získava f...
čubrica

čubrica

Nepálivý variant obľúbeného bulharského korenia na strukoviny, zapekanú zeleninu, mleté mäso, ryby, polievky, nátierky a pokrmy pripravované na grile....
dymová soľ

dymová soľ

Použitím dymovej soli vykúzlite ako mávnutím kúzelného prútika domácu udiareň a pripravovaným jedlám dodáte arómu údeného mäsa. Dymová soľ sa používa napr....
estragón

estragón

Estragon je jedno z najvýznamnejších korenín, ktoré prináša kúzlo francúzskej kuchyne priamo na váš stôl. Táto aromatická bylinka je známa pre svoju jemnú, hork...
fenikel

fenikel

Fenykel ako korenie sa používa predovšetkým do vianočného pečiva, perníka, koláčov, pudingov, do nakladanej zeleniny, zvlášť do červenej repy. Okrem kuchyne sa ...
Fleur de Sel

Fleur de Sel

Jemné kryštáliky morskej soli Fleur de sel sú zmiešané s upraženou zmesou korenia na grilovanie podľa tradičnej receptúry z ostrova Réunion. Dymová aróma tejto ...
galgán

galgán

Koreň galgánu pripomína chuťou aj vôňou zázvor. Na rozdiel od zázvoru je ale jeho chuť podstatne jemnejšia a navyše doplnená príjemným citrusovým nádychom....
Garam Masála

Garam Masála

Legendárne indické korenie, ktoré sa používa ako na mäso, tak aj vo vegetariánskej kuchyni pri príprave polievok zo strukovín a zeleniny....
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Táto hrubo nadrvená červená paprika dodá jedlu nielen lahodnú chuť, ale tiež poslúži ako dekorácia, ak napr. nechcete použiť drvené chilli papričky kvôli ich pálivej chuti....
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Klasické ingrediencie ako je paprika, cibuľa a cesnak sú zmiešané s ďalšími bylinkami a vytvárajú výnimočnú chuť, ktoré dodáva miernu pikantnosť chilli so zázvo...
grilovaný syr

grilovaný syr

Toto korenie môžete použiť ako na klasický grilovaný hermelín, tak aj na ďalšie druhy syrov ako napr. na feta alebo napríklad obľúbené olomoucké syrečky....
guinejské korenie

guinejské korenie

Guinejské korenie nepochádza z korenovníka, ale zo zázvorovitej rastliny, ktorá je podobná tŕstia. Plody v podobe dlhého struku obsahujú malé čierne semená nepr...
Harissa

Harissa

Pôvodom tuniské ostré korenie sa používa na ochutenie pečeného mäsa, dusenej aj grilovanej zeleniny, pri príprave kuskusu, ryže, polievok, omáčok, strukovín a z...
horčica

horčica

Horčica biela je semienko rastliny horčice siate. Má štipľavú chuť, používa sa na výrobu pokrmovej horčice, do nakladaných uhoriek a zeleniny v kyslom náleve, n...
hubové korenie

hubové korenie

Mierne štipľavá mletá zmes korenia s hríbmi. Ideálne do polievok, omáčok a pokrmov s hubami....
hummus

hummus

Špeciálna zmes korenia, ktorá vášmu hummusu dodá pravú chuť orientálnej kuchyne. Korenie môžete použiť ako do klasického hummusu z cícera, tak aj do rôznych alt...
Chakalaka

Chakalaka

Veľmi originálne stredne ostré juhoafrické korenie na dusenú zeleninu, pikantné omáčky a rôznu úpravu mäsa....
Chili con carne

Chili con carne

Špeciálna pikantná zmes korenia na jedno z najslávnejších texasko-mexických jedál. Chili con carne po španielsky znamená chilli s mäsom a jedná sa o pálivý pokr...
chilli

chilli

Chilli paprička Naga Bhut Jolokia bola dlhú dobu (až do roku 2007) so svojou pálivosťou 1 000 000 SHU (jednotka pálivosti) uznávaná ako najpálivejšia paprička na svete....
Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli je zmes korenia a byliniek, ktorá pochádza z arménskej a gruzínskej kuchyne. Užíva sa do mletého mäsa, pri príprave mäsa na grilovanie, do šalátov...
Chrumkavé umami

Chrumkavé umami

Spoznajte kúzlo umami, vytúženej piatej chuti, s touto špeciálne namiešanou zmesou korenia, ktorá dodá vašim obľúbeným studeným i teplým pokrmom jedinečnú hĺbku a bohatosť....
Kari

Kari

Neostrá zmes korenia karí, ktorá sa hodí na prípravu mäsových a zeleninových zmesí, na kura, králika či ryby aj na ochutenie ryže, cestovín a strukovín alebo do...
kari listy

kari listy

Kari (curry) listy je korenie s veľmi ľahkou delikátnou vôňou aj chuťou. Pochádza zo stromu Kari, ktorý rastie v juhozápadnej Ázii. Pozor na zámenu tohto koreni...
Kari Maurícius

Kari Maurícius

Maurícius je známy pre svoju bohatú a rozmanitú kuchyňu s vplyvmi z Indie, Číny, Európy a Afriky vytvárajú jedinečnú zmes chutí, ktorá je stelesnením tunajšej kultúry....
Kari zelené

Kari zelené

S touto zmesou korenia objavíte chuť legendárneho thajského kuracieho alebo vegetariánskeho zeleného karí....
klinček

klinček

Klinček je sušený kalich s púčikom z tropického stromu klinčekovca korenistého. Je to veľmi aromatické korenie. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov a pečiv...
kôpor

kôpor

Vrcholové lístky kôpru, ktoré môžete použiť rovnako ako čerstvý kôpor do omáčky, šalátov, nátierok a pri výrobe bylinkového octu. Nevyhnutný je pri príprave kôp...
korenie

korenie

Grapefruitové vysokohorské korenie patrí k jednému z najvzácnejších korení sveta. Rastie divoko v odľahlých oblastiach na úpätí Himalájí a jeho zber je namáhavá...
Korenie Banasura údený

Korenie Banasura údený

Tento jedinečný korenie vyrastá v malebnom okolí priehrady Banasura Sagar, ktorá sa hrdo pýši titulom najväčšej priehrady v Indii. Tento kút Wayanadu, severovýc...
korenie na hamburgery

korenie na hamburgery

Kombinácie chrumkavej cibuľky, štipľavej horčice, papriky a ďalšieho korenia vedú k intenzívne pikantnej a aromatickej chuti s dymovou arómou pre exkluzívny hamburger....
korenisté korenie

korenisté korenie

Jemne mletá pomarančová kôra, rozmarín a zelené korenie je ideálny predovšetkým na ryby, hydinu a zeleninu. Príjemná kombinácia citrusu a jemnej pálivosti zelen...
Koreňová zelenina

Koreňová zelenina

Zmes sušenej nasekanej koreňovej zeleniny, ktorá Vám uľahčí prípravu polievok, omáčok alebo šalátov....
koriander

koriander

Mletý koriander má so svojou príjemnou korenenou chuťou a vôňou exotických diaľok rozmanitú paletu uplatnenia. Od sladkých perníčkov a vianočného pečiva, cez ša...
Kreolské korenie

Kreolské korenie

Inšpirácia pre túto zmes pochádza od reštauratérov z Réunion, ktorí majú hlbokú znalosť miestnej kreolskej kuchyne. Tento ostrov ponúka kulinárske zážitky, ktor...
kurkuma

kurkuma

Táto kurkuma pochádza z ekologického poľnohospodárstva, čo zaručuje vysokú kvalitu a čistotu....
Levanduľový kvet

Levanduľový kvet

Levanduľa ako korenie je obľúbená predovšetkým vo francúzskej kuchyni na nakladanie syrov, do džemov, ovocných kompótov, čajov a na výrobu bylinných octov....
ligurček

ligurček

Ligurček je príjemne aromatická rastlina. Hodí sa do každej polievky, väčšiny omáčok aj k zelenine alebo mäsu. Podporuje dobré trávenie....
Maharani Masála

Maharani Masála

Jemnejšia indická zmes, ktorá sa skvele hodí k pokrmom z paradajok, zelenine, polievkam, omáčkam, šošovke a ďalším....
majorán

majorán

Majorán je aromatická bylina, bez ktorej sa nezaobíde zemiaková alebo hrachová polievka, zemiakové placky a zabíjačkové hody. Pridávať by sa mala až na záver te...
mangový prášok

mangový prášok

Sušený rozomletý mangový prášok (v Indii nazývaný Amchur) má medovú vôňu a kyslú ovocnú chuť. V kuchyni sa používa ako príchuť do marinád, polievok a nápojov al...
masála

masála

Stačí namarinovať kuracie kúsky, krídla alebo stehná v zmesi jogurtu a korenia. Potom grilujte alebo pečte, aby ste získali lahodný pokrm, ktorý je vo vnútri kr...
medvedí cesnak

medvedí cesnak

Medvedí cesnak má korenistú chuť, s ľahkým nádychom cesnaku. S obľubou sa pridáva do smotanových polievok, zemiakovej kaše, bylinkového masla, šalátových záliev...
Medvedí gril

Medvedí gril

Zmes korenia s chuťou a vôňou medvedieho cesnaku, ktorá sa hodí na grilovanie, do marinád i plniek, na ochutenie duseného a pečeného mäsa i zeleniny....
muškátový orech

muškátový orech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, ktoré obsahujú semeno - muškátový oriešok. Svojou horko-sladko-pálčivou chuťou dokáže okoreniť značné množstvo rozličných jedál....
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Neostrá zmes korenia nielen na prípravu tradičnej indonézskej vyprážanej ryže s kuraťom, ale aj na ochutenie pohánky alebo dusenej zeleniny....
nové korenie

nové korenie

Nové korenie sú plody stromu pimentovníka pravého. Ako jedno z mála korenia pochádza zo Strednej Ameriky. Používa sa do marinád, mäsitých pokrmov, polievok, omá...
oregano

oregano

Oregano - dobromyseľ obyčajná je rastlinou, ktorá sa využíva ako korenie aj ako liečivá bylina. Oregano je typickou prísadou do pizze a súčasťou provensálskeho korenia....
pálivá paprika

pálivá paprika

Podobne ako zaúdená sladká paprika sa aj pálivá varianta používa do polievok, na kuracie mäso alebo ryby. Pridaním údenej papriky jedlo získa chuť po údenom mäs...
Parížske korenie

Parížske korenie

Zmes troch druhov korenia, papriky, koriandra a pískavice v štýle francúzskej kuchyne. Táto pikantná zmes korenia je vhodná predovšetkým na šťavnaté minútky z h...
pomarančová kôra

pomarančová kôra

Sušená mletá pomarančová kôra dodá pokrmom ľahký ovocný nádych. Hodí sa napr. do omáčok, ázijských zeleninových a mäsových jedál, ovocných múčnikov, perníkov a vdolkov....
Raclette a Fondue

Raclette a Fondue

Zmes korenia špeciálne pripravená na ochutenie syrových pokrmov ako je Raclette alebo Fondue. ale aj syrové sendviče alebo vegetariánske pokrmy so syrom....
Ras el Hanout

Ras el Hanout

Ras el Hanout je aromatická a na prvé privoňanie typicky exotická zmes korenia zo severnej Afriky. To, čo je pre Indiu karí, je pre Maroko Ras el Hanout....
rasca

rasca

Racia je jedno z najstarších používaných európskych korenín. Je to typické korenie do chleba a slaného pečiva. Používa sa pri príprave zemiakov, kapusty, bravčo...
Ratatouille

Ratatouille

Hrubo namletá zmes korenia je vhodná nielen do francúzskeho variantu nášho leča alebo inej dusenej zeleniny, ale aj na ochutenie a dekoráciu pečenej alebo grilovanej zeleniny....
Sambal

Sambal

Veľmi ostrá zmes korenia, pôvodom zo Západnej Indie, ktorá sa hodí sa na grilovanie, pečenie do omáčok, ale aj na rezne alebo k zelenine. Dobre sa vyníma na sto...
senovka

senovka

Semená pískavice, ktoré sa tiež hovorí fenugreek alebo grécke seno, sa používajú celé alebo pomleté v ázijskej a arabskej kuchyni. Pískavicu možno nájsť v známy...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská zmes, v ktorej sa ostrosť lahodne snúbi s mandarínkovou kôrou, podporená ovocne pikantnou chuťou morskej riasy....
sladká paprika

sladká paprika

Táto paprika je údená tradičnou metódou na ohni z dubového dreva. Zaúdená sladká paprika je výborná do polievky, na kuracie mäso a ryby. V Španielsku sa pridáva...
Soľ morská so zeleným čajom

Soľ morská so zeleným čajom

Kombinácia krehkých soľných kryštálov a zeleného čaju otvára dvere kulinárskeho neba, v ktorom sa jemné chute dokonale miešajú do jedného celku. Jemný podtón ze...
Soľ morská údená

Soľ morská údená

Táto morská soľ sa zbiera výlučne ručne v malom morskom soľnom závode uprostred prírodnej rezervácie na pobreží Chorvátska. Proces údenia sa vykonáva v špeciali...
sumah

sumah

Sumah je červený prášok kyslej chuti z pomletých plodov kríky škúmpy garbiarske. S obľubou sa používa v tureckej, arabskej a libanonskej kuchyni na kebab, šašli...
Syry a tvaroh

Syry a tvaroh

Dajte syru alebo tvarohu novú chuť byliniek a korenia. Jednoducho syr posypte zmesou korenia. Vhodné aj na grilovanie syrov. Stačí korenie zmiešať s olivovým ol...
Taco

Taco

Táto zmes korenia, starostlivo pripravená z prvotriednych ingrediencií, vás prenesie priamo do pulzujúcich ulíc Mexika. Každá zložka je premyslene vybraná tak, ...
Ticinské korenie

Ticinské korenie

Pikantná zmes korenia z talianskej časti Švajčiarska Ticino, ktorá má v kuchyni široké využitie. Môžeme ju použiť na dusené hovädzie mäso, šalátové dresingy, ro...
Tofu

Tofu

Zmes korenia, ktorá dodá tofu príjemnú exotickú chuť, ktorú si hneď zamilujete....
trebuľka

trebuľka

Kerblík je aromatická sladká a voňavá bylinka podobná petržlenu. Svojou chuťou môže tiež pripomínať aníz. Trebuľka vám zachutí v polievke, zeleninových a zemiak...
Tzatziki

Tzatziki

Korenie, ktoré sa v gréckej kuchyni používa na ochutenie nielen šalátov s jogurtovou zálievkou, ale aj ďalších zeleninových šalátov....
Vegetariánske korenie

Vegetariánske korenie

Zmes korenia na prípravu varené, dusené, grilované alebo pečené zeleniny. Stačí pridať trochu tejto zmesi av okamihu máte na stole vynikajúcu bezmäsú pochúťku....
Zatar

Zatar

Arabský Zatar zmiešaný s olivovým olejom sa používa na ochutenie pečeného chleba....
zeler

zeler

Celerové semienka majú podobnú aromatickú a zvieravú chuť ako ostatné časti zeleru. Ich pikantná, zemitá a horká chuť sa skvele hodí k paradajkám a ďalšej zelen...
Zemiakové placky

Zemiakové placky

Tradičná česká zmes korenia na ochutenie zemiakových plaviek, polievok a iných zemiakových pokrmov....
Zemiakové placky BIO

Zemiakové placky BIO

Vyvážená zmes korenia na ochutenie zemiakových plaviek, polievok a iných zemiakových pokrmov....