Perníkové korenie
Balenie 40 g 1,60 EUR kúpiť Balenie 80 g 3,20 EUR kúpiť voľná váhavybrať
S väčším balením ušetríte :-)
 
Tovar je skladom na e-shope a na predajni v Prahe
Jednotková cena: 4,00 EUR/ 100 g
Korenie Perníkové korenie
 

Perníkové korenie

Perníkové korenie je nepostrádateľná zmes pre všetkých milovníkov sladkého pečenia. Táto špeciálne namiešaná zmes z desiatich druhov korenia dodá vašim dezertom bohatú, korenistú chuť a nezameniteľnú vôňu. Či už pečiete tradičný perník, sušienky alebo domáce koláče, táto zmes zabezpečí, že vaše maškrty budú chutiť dokonale.

Univerzálne využitie perníkového korenia

Aj keď je perníkové korenie ideálne na perníky a vianočné pečivo, jeho využitie siaha oveľa ďalej. Vyskúšajte ho pridať do:

  • koláčov, báboviek a sušienok pre príjemnú korenistú chuť,
  • pečiva alebo domáceho chleba, kde vynikne jeho sladko-korenistý charakter,
  • ovsených kaší alebo smoothie, ktoré si vďaka tejto zmesi získajú netradičný chuťový rozmer

Táto zmes sa výborne hodí nielen na sviatočné pečenie, ale aj na každodenné dobroty, ktoré vylepší štipkou sladkého korenistého tónu.

Tajomstvo harmonickej chuti

Čo sa skrýva za dokonalou chuťou nášho perníkového korenia? Tajomstvo je v dokonalej kombinácii desať starostlivo vybraných druhov korenia, z ktorých každé prispieva k bohatej a vyváženej chuti. Základ tvorí škorica, ktorá prináša hrejivé, sladko korenisté tóny. Klinček a nové korenie dodávajú jemnú ostrosť, ktorá harmonizuje sladkosť zmesi.

Dôležitú úlohu hrá aj fenikel a aníz, ktoré do zmesi vnášajú jemnú sladkosť s nádychom sladkého drievka, čo skvelo dopĺňa ostatné koreniny. Pomarančová kôra pridáva osviežujúcu citrusovú zložku, ktorá vyvažuje plnosť chuti a prináša ľahkosť do každého sústa.

Muškátový oriešok a muškátový kvet zabezpečujú jemné orieškové podtóny, ktoré sa ideálne hodia do sladkých jedál. Nakoniec badián a koriander dodávajú exotický, aromatický nádych, ktorý celej zmesi dodáva hĺbku a zaručuje jej univerzálnosť.

Vďaka tejto kombinácii je perníkové korenie ideálne pre každého, kto chce svojim dezertom dodať bohatú, viacvrstvovú chuť. Všetky ingrediencie sa dokonale dopĺňajú a vytvárajú harmonický celok, ktorý pozdvihne každý sladký pokrm. Ak však radi experimentujete, môžete si namiešať vlastné perníkové korenie.

Netypické využitie perníkového korenia

Toto korenie nemusí byť obmedzené iba na pečenie. Vyskúšajte jeho chuť aj v netradičných kombináciách:

  • Ázijská kuchyňa: Podobne ako čínske korenie piatich vôní, aj perníkové korenie môžete využiť do marinády na mäso. Jeho korenistá a sladká chuť sa skvelo hodí k tučnejším mäsám ako je bravčové alebo kačacie.
  • Horúce nápoje: Zmes môžete pridať do domácej horúcej čokolády, mliečnych koktailov alebo čajov pre jemne korenistý nápoj.
  • Slané pečenie: Vyskúšajte zmes pridať do slaného cesta na chlieb – zaručene prekvapí svojou všestrannosťou.

Perníkové korenie si tak nájde svoje miesto vo vašej kuchyni počas celého roka. Či už pečiete, varíte alebo len skúšate nové recepty, táto zmes vám pomôže vykúzliť skvelé chute pri každom použití.

Odporúčané dávkovanie 30 g korenia (4 vrchovaté polievkové lyžice) na 1 kg múky
Recept

Recept na tradičné vianočné perníčky

400 g hladkej múky 140 g práškového cukru 2 lyžice perníkového korenia 2 lyžice medu 2 vajcia 50 g hery alebo masla V mise zmiešajte múku, cukor a perníkové korenie. Zmes vysypte na dosku, pridajte med, vajcia a heru a všetko zapracujte do hladkého a tuhého cesta. Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na dva až tri dni odležať do chladničky. Odležané cesto opäť prehneďte a vyvaľkajte na hrúbku 2-3 milimetre. Z vyváľaného cesta vykrájajte jednotlivé perníčky, ktoré vyskladajte na plech. Plech vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 10 minút. Ak chcete, aby sa perníčky leskli, hneď po vytiahnutí z rúry ich potrite žĺtkom. Hotové perníčky je dobré na jeden až dva týždne nechať odležať, aby zmäkli. Ozdobiť ich môžete napr. polevou z rozotreného bielka s cukrom a pár kvapkami citrónovej šťavy.
Krajina pôvodu Česká republika
Etiketa pre perníkové korenie
 
Druh kuchyne, v ktorej sa Perníkové korenie s obľubou používa
 
Na čo sa Perníkové korenie väčšinou používa
 

Kde kúpim perníkové korenie?

Nielen perníkové korenie, ale aj ďalšie rôzne korenie, kávu, čaj a rôzne dobroty kúpite tu na e-shope alebo v našom obchode Království chuti v Prahe v Českej republike.

Rodinný obchod Kráľovstvo chuti manželov Michaely a Jana Schneedorferových je najväčším kamenným špecializovaným obchodom s korením v Českej republike, v ktorom nájdete cez 400 druhov čerstvého korenia a nepočítane rôznych byliniek, praženej kávy, čajov, orechov, sušených plodov a ďalších dobrôt, vrátane perníkového korenia.

Pri vstupe do tohto nenápadného obchodíku vás napadne, že snáď ani nie ste v obchode, ale skôr v unikátnom múzeu, pretože celý sortiment je dostupný vo veľkých sklenených dózach a tak si ho môžete pred nákupom dôkladne prezrieť a ovoňať. Mnoho zákazníkov tiež privíta, že korenie možno zakúpiť v takmer ľubovoľnom množstve a môžu tak smelo v kuchyni experimentovať s novými neznámymi chuťami. Samozrejmosťou je tiež bezobalový nákup do prinesených koreničiek, dóz alebo vrecúšok. Štandardne všetok tovar balíme do kvalitných plastových ZIP vrecúšok s možnosťou opakovateľného uzatvárania, ale na želanie vám radi produkty zabalíme do papierových vrecúšok.

Zaobstarať si tu môžete tiež doplnky ako napr. mlynčeky na kávu aj korenie, koreničky, kávovary typu french press a mocca a nepreberný výber plechových dóz na čaj, kávu a ďalšie potraviny.

Celý sortiment je tiež dostupný aj tu v internetovom obchode s doručením po celej Slovenskej republike od 3,60 EUR.

Kontakty a otváracia doba obchodu | Viac informácií o doprave