18. apríla 2024
Fazuľky tonka sú semená plodov stromu silovone obyčajného. Po zbere sa tieto semená až jeden rok sušia a fermentujú. Počas tohto procesu vynikne v plodoch tonky chuť vanilky, mandlí a škorice, čo z nich robí ideálne korenie pre dezerty a pečivo. Pokračovať
|
15. apríla 2024
Škoricové kvety nie sú v skutočnosti kvety, ale jedná sa o sušené nezrelé plody škoricovníka. Tento názov tak získali pre svoj vzhľad, ktorý pripomína klasický klinček. Pokračovať
|
13. apríla 2024
Verbena korenie je rozhodne jedným z najviac faciujúcich korenie v južnej Ázii. Keď tomuto koreniu privoniame, jeho malé bobule nás doslova okúzia úžasnou jemnou a sviežou citrónovou arómou. Pokračovať
|
10. apríla 2024
Grapefruitové vysokohorské korenie patrí k jednému z najvzácnejších korenín sveta. Ako názov grapefruitové korenie napovedá, v jeho aróme na prvé ochutnanie nájdeme jedinečné tóny grapefruitu, limetky, medovky a pomela. Pokračovať
|
22. marca 2024
Ah, jahňacie! Táto delikatesa má v kuchyni zvláštne miesto. Je to ten druh mäsa, ktorý, keď je pripravený správne, dokáže premeniť aj len tak obyčajnú nedeľu na slávnostnú hostinu. Na prípravu výnimočného jahňacieho dnes siahneme po našom obľúbenom korení Jahňacie a baranie a skombinujeme ho s čerstvými bylinkami a cesnakom. Pokračovať
|
3. marca 2024
Dávate korenie po štipkách? Alebo po lyžičkách, lyžiciach či snáď dokonca po lopatkách? Míša z Kráľovstva chuti netroškárila a korenie ládovala rovno Polopatě v programe Českej televízie. Pokračovať
|
8. februára 2024
Adamovo medové korenie je lahodná neostrá zmes korenia s medom, ktorá je mierne sladká s príjemnou cesnakovou arómou. Toto korenie je úplne dokonalé na klasické medové rebierka. Pokračovať
|
22. januára 2024
Zabudnite na klasické predstavy o zabíjačke ako o vidieckej zábave vymaľovanej Josefom Ladom. Aj niečo tak tradičné, ako sú bravčové hody, si môžete pripraviť v modernom štýle priamo vo vašej kuchyni. Nezáleží na tom, či bývate v byte alebo dome, na vidieku či v meste, dôležité je to, čo vytvoríte. Pokračovať
|
5. januára 2024
Zima sa nám opäť prihlásila o slovo a ortuť teplomera so chladom chúli hlboko pod nulou. Ak teda mráz nie je váš najlepší kamarát, vypočujte si inšpiratívne rozprávanie o zahrievacích schopnostiach korenia v programe Káva o štvrtej na Českom rozhlase Dvojka, kde sa moderátorka Patrícia Strouhalová zhovárala s Módovou pomôckou. Pokračovať
|
2. januára 2024
Na otázku "Ktoré korenie je najlepšie?" asi ťažko nájdeme jednoznačnú odpoveď, pretože nielen, že každé korenie sa hodí pre rôzne jedlá či národné kuchyne, ale predovšetkým máme každý svoje vlastné chuťové preferencie. Pokračovať
|
2. januára 2024
Vianočné sviatky sú čas hojnosti a to je na našom jedálničku sakra poznať, preto nie je od veci si po Novom roku trochu odľahčiť. Nemusíte ale hneď podstupovať rôzne drastické diéty. Stačí, keď zašátrame v korenikoch a budeme hľadať korenie, ktoré pomáha tráveniu a dodáva jedlu ľahkosť. Pokračovať
|
1. decembra 2023
Darčekové sady korenia sú vďačným darčekom, ktorý milo prekvapí a poteší každého, kto sa aspoň občas mihne v kuchyni. A aj keď niekto napríklad so sporákom nie je veľký kamarát či kamarátka, napríklad práve niektorá z našich zostáv korenia spôsobí, že celý budúci rok nepustí varešku. Pokračovať
|
29. októbra 2023
Tradícia je tradícia a svätomartinské slávnosti jednoznačne patria k tým príjemnejším udalostiam, ktoré si rozhodne žiadny milovník dobrého jedla a pitia nenechá ujsť. Aby tie tohtoročné sviatky boli ešte zaujímavejšie, prinášame vám 10 netradičných receptov na (nielen) svätomartinskú hus, ktoré nás inšpirovali po celom svete. Pokračovať
|
8. októbra 2023
Dnes mám pre vás tip na korenie na bylinkové zemiaky. Toto korenie je ideálne do zemiakovej kaše, na zapekané zemiaky a samozrejme aj na klasické varené a šťouchané zemiaky. Pokračovať
|
24. septembra 2023
Predstavovať francúzsku kuchyňu je tak trochu nosenie jedla do reštaurácie. Ale ak sa spýtame na cajunskú alebo kreolskú kuchyňu, pravdepodobne veľa amatérskych i profesionálnych kuchárov začne bezradne krčiť ramenami. A pritom sú tieto kulinárske svety také fascinujúce. Pokračovať
|
4. júla 2023
Snáď každý kuchár bude súhlasiť, že cibuľa v kuchyni nesmie chýbať, pretože poskytuje chuťový základ pre nespočet receptov snáď z celého sveta. Obvykle je cibuľa jednou z prvých ingrediencií, ktorú dávame do hrnca alebo panvice a pripravujeme tak podklad na ďalšie varenie. Čo sa však stane, keď zistíme, že nám v kuchyni čerstvá cibuľa chýba? Pokračovať
|
28. júna 2023
Či už vyrážate na výlety pešo, na bicykli, autom alebo napríklad vlakom, nezabudnite si do batôžku pribaliť základné korenie, ktoré vám môže pomôcť kedykoľvek pripraviť alebo dochutiť raňajky, obed či večeru.
Ráno môžete začať vynikajúcimi a pritom jednoduchými miešanými vajíčkami s korením na miešané vajíčka. Pokračovať
|
19. júna 2023
Očarujúci svet indickej kuchyne je symfóniou chutí, ktorú často rozohráva korenie. Avšak aby bol tento koncert dokonalý, bežne sa korenie najprv opraží. Táto technika, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nespočetných indických jedál, odomyká doslova aromatický vesmír, ktorý dodáva jedlu nové dimenzie. Pokračovať
|
14. júna 2023
Teší nás, že sa naše korenie vďaka Katarine Bičíkovej Harudovej dostalo do vybranej spoločnosti galavečera s najvplyvnejšími ženami v Českej republike Forbes Women´s Gala 2023 v Mariánskych Lázních. Pokračovať
|
12. júna 2023
Kedysi bolo sušené mäso považované za jeden z dôležitých zdrojov potravy, dnes má svoje právoplatné miesto na stole gurmánov od špičkových reštaurácií až po kuchyne odvážnych domácich nadšencov. Táto kulinárska evolúcia sa odvíja od tisícročnej ľudskej vynaliezavosti, je okorenená nespočetnými kultúrami a doplnená stále sa vyvíjajúcimi poznatkami potravinárskej vedy. Námorníci sušené mäso vozili na dlhých plavbách, dobrodruhovia ho zdieľali pri táborových ohňoch, a dokonca jarky, ako sa sušenému mäsu hovorí v Amerike, vzlietlo do vesmíru.
< /div> Pokračovať
|