12. júna 2023
Kedysi bolo sušené mäso považované za jeden z dôležitých zdrojov potravy, dnes má svoje právoplatné miesto na stole gurmánov od špičkových reštaurácií až po kuchyne odvážnych domácich nadšencov. Táto kulinárska evolúcia sa odvíja od tisícročnej ľudskej vynaliezavosti, je okorenená nespočetnými kultúrami a doplnená stále sa vyvíjajúcimi poznatkami potravinárskej vedy. Námorníci sušené mäso vozili na dlhých plavbách, dobrodruhovia ho zdieľali pri táborových ohňoch, a dokonca jarky, ako sa sušenému mäsu hovorí v Amerike, vzlietlo do vesmíru.
< /div> Pokračovať
|
30. mája 2023
Taliansko, krajina romantiky, umenia a histórie, je preslávená svojou vynikajúcou kuchyňou. V srdci talianskej gastronómie sa skrýva tajná pokladnica korenia, ktorá oživuje chute a vône svetovo preslávených jedál. Pokračovať
|
27. mája 2023
28. mája sa každý rok oslavuje medzinárodný deň hamburgera. Tento ikonický pokrm, ktorý si získal srdce a predovšetkým žalúdky ľudí na celom svete, má fascinujúcu a bohatú históriu a ešte bohatšie možnosti jeho prípravy a ochutenia. Pokračovať
|
22. mája 2023
Losos sa na jedálenskom stole radí k vyhláseným delikatesám a tak si rozhodne zaslúži výnimočné ingrediencie. Prinášame vám tip na lososové špízy s Fleur de sel a kardamómom, ktoré sa stanú excelentnou ozdobou vášho stola. Pokračovať
|
16. mája 2023
Aj keď kuracie mäso patrí k najobľúbenejším a najbežnejším pokrmom, jeho chuť nie je príliš výrazná a preto nám dáva skvelý priestor skúšať rôzne korenia a experimentovať s novými chuťami. Existuje mnoho rôznych druhov korenia, ktoré sa skvele hodia na pečené kuriatko, a ktoré nám pomôže pripraviť skutočnú kulinársku lahôdku. Pokračovať
|
10. mája 2023
V utorok 9. mája 2023 odvysielala redakcia Čiernych oviec na Českej televízii reportáž o testovaní vanilkových cukrov známeho časopisu dTest. Redakcia dTestu si nechala v laboratóriách otestovať ako klasické vanilkové cukry, tak aj cukry vanilínové, ktoré zakúpili v slovenských supermarketoch. Pokračovať
|
1. mája 2023
Ak radi grilujete, tak by ste si rozhodne mali vyskúšať výrobiť vlastnú domácu barbecue omáčku. Je to prekvapivo jednoduché a budete žať obdivné pohľady od všetkých hostí, až sa dozvie, že si omáčky robíte sami. Pokračovať
|
24. apríla 2023
Lassí je známy indický nápoj na báze jogurtu, ktorý je obľúbený pre svoju neuveriteľne osviežujúcu chuť. Tento nápoj vznikol okolo roku 1000 pred naším letopočtom a z dnešného pohľadu sa dá označiť ako najstarší recept na „smootie“. Pokračovať
|
8. apríla 2023
Aj keď v českej kuchyni estragón patrí skôr k neznámemu koreniu, vo francúzskej kuchyni sa radí k vrcholu gastronómie. Táto aromatická bylinka sa môže použiť ako čerstvá, tak aj sušená a jej ľahko horkastú chuť nájdeme vo všetkých možných druhoch jedál od šalátov až po grilované ryby a hydinu. Takže, ak chcete ochutnať niečo nové, pokračujte v čítaní. Pokračovať
|
3. apríla 2023
Vylepšite si tradičnú jarnú plnku netradičným korením. Veľkonočná plnka je jedným z najobľúbenejších jedál týchto sviatkov, ktoré sa často pripravuje na veľkonočný obed. Tento recept na veľkonočnú plnku je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, ale napriek tomu vynikne vynikajúcou chuťou a sviežosťou, ktorá rozžiari každý sviatočný stôl. Pokračovať
|
25. marca 2023
Jarné slniečko sa na nás už nejaký ten piatok smeje, teploty stúpajú a tak je najvyšší čas rozpáliť naše grily a užiť si tú nenahraditeľnú chuť čerstvo grilovaného mäsa, rýb, zeleniny alebo aj ovocia. Aby to naše grilovanie ale nebolo také fádne, poďme objaviť nové chute a prekvapiť rodinu a našich priateľov exotikou s korením z celého sveta. Pokračovať
|
8. marca 2023
Bobkový list má medzi bylinkami významné miesto. Už v antickom Grécku a Ríme bol vavrín symbolom cnosti a múdrosti, a tak sa stal obľúbeným medzi básnikmi, lekármi, vládcami a bojovníkmi. Verilo sa, že chráni nositeľa pred zlými duchmi a hnevom bohov. Pretože ale tieto vlastnosti neboli nikdy historicky potvrdené, sústreďme sa radšej na jeho kúzlo pri varení, ktoré nám môže zaistiť slávu a vďaku u našich stravníkov. Pokračovať
|
7. februára 2023
Možno vás prekvapí, že kráľ korenia - čierne korenie - vládne nielen na tanieri, ale dokonca sa z neho dá pripraviť aj čaj. Korenistý čaj je vynikajúca voľba pre všetkých, ktorí hľadajú účinný spôsob, ako si uľaviť od prechladnutia alebo bolesti v krku. Tento horúci a korenený nápoj, ktorý je známy pre svoje vlastnosti pomáhajúce udržiavať zdravie, sa ľahko pripraví len z čierneho korenia, vody a medu. Pokračovať
|
3. januára 2023
Kurča à la hus je zaujímavým počinom v kulinárskom svete. Toto jedlo ponúka jedinečnú možnosť pripraviť kura tak, aby sa jeho chuť a textúra podobala husi. Zvláštna technika plnenia kurčaťa chlebom nasiaknutou masťou a pečenie v pive dodáva mäsu vláčnosť a hĺbku chuti. Pokračovať
|
15. decembra 2022
V nemeckej kuchyni je hus tradičným jedlom počas sviatočných období, najmä na Vianoce. Riadne okorenená a pečená do zlatista je nemecká hus zážitkom, ktorý si užijete s pekne mastnou pusou.
Ale menej známym pokladom nemeckej kuchyne je tradičná pečená hus. Pokračovať
|
8. decembra 2022
Sečuánske korenie sa používa predovšetkým v čínskej, indickej a japonskej kuchyni. Pokračovať
|
18. novembra 2022
Tonka. Cukroví dodá silnú aromatickú chuť vanilky, mandlí a škorice. Pri pečení môžete tonku jednoducho použiť namiesto vanilky. Pokračovať
|
8. októbra 2022
Práve k nám prišlo množstvo nových krásnych mlynčekov na korenie a džezvy na kávu. Tak sa u nás zastavte, než zase zmizne! Pokračovať
|
1. septembra 2022
Jeseň je tu as ňou aj tradičný čas tekvíc, ktorý je sprevádzaný pátraním po klasických aj neobvyklých receptoch a návodoch čo z tekvíc uvariť alebo upiecť. Pokračovať
|
9. augusta 2022
Svieža kombinácia červených paradajkových jabĺčok, žiarivo bielej mozzarelly a zelených lístkov bazalky, ktorá na tanieri vytvára typickú farebnú paletu Caprese šalátu, býva ozdobou nejednej záhradnej párty. Pokračovať
|