Novinky a recepty

20 najobľúbenejších korení talianskej kuchyne

20 najobľúbenejších korení talianskej kuchyne

Taliansko, krajina romantiky, umenia a histórie, je preslávená svojou vynikajúcou kuchyňou. V srdci talianskej gastronómie sa skrýva tajná pokladnica korenia, ktorá oživuje chute a vône svetovo preslávených jedál.Pokračovať
 
Hamburger: Od skromných začiatkov k ikone svetovej kuchyne

Hamburger: Od skromných začiatkov k ikone svetovej kuchyne

28. mája sa každý rok oslavuje medzinárodný deň hamburgera. Tento ikonický pokrm, ktorý si získal srdce a predovšetkým žalúdky ľudí na celom svete, má fascinujúcu a bohatú históriu a ešte bohatšie možnosti jeho prípravy a ochutenia.Pokračovať
 
Lososový špíz s Fleur de sel a kardamómom

Lososový špíz s Fleur de sel a kardamómom

Losos sa na jedálenskom stole radí k vyhláseným delikatesám a tak si rozhodne zaslúži výnimočné ingrediencie. Prinášame vám tip na lososové špízy s Fleur de sel a kardamómom, ktoré sa stanú excelentnou ozdobou vášho stola.Pokračovať
 
Korenie na pečené kura

Korenie na pečené kura

Aj keď kuracie mäso patrí k najobľúbenejším a najbežnejším pokrmom, jeho chuť nie je príliš výrazná a preto nám dáva skvelý priestor skúšať rôzne korenia a experimentovať s novými chuťami. Existuje mnoho rôznych druhov korenia, ktoré sa skvele hodia na pečené kuriatko, a ktoré nám pomôže pripraviť skutočnú kulinársku lahôdku.Pokračovať
 
Testovanie vanilkového cukru 2023

Testovanie vanilkového cukru 2023

V utorok 9. mája 2023 odvysielala redakcia Čiernych oviec na Českej televízii reportáž o testovaní vanilkových cukrov známeho časopisu dTest. Redakcia dTestu si nechala v laboratóriách otestovať ako klasické vanilkové cukry, tak aj cukry vanilínové, ktoré zakúpili v slovenských supermarketoch.Pokračovať
 
Tipy a triky: domáce barbecue omáčky (video)

Tipy a triky: domáce barbecue omáčky (video)

Ak radi grilujete, tak by ste si rozhodne mali vyskúšať výrobiť vlastnú domácu barbecue omáčku. Je to prekvapivo jednoduché a budete žať obdivné pohľady od všetkých hostí, až sa dozvie, že si omáčky robíte sami.Pokračovať
 
Indický nápoj lassí (slaný variant)

Indický nápoj lassí (slaný variant)

Lassí je známy indický nápoj na báze jogurtu, ktorý je obľúbený pre svoju neuveriteľne osviežujúcu chuť. Tento nápoj vznikol okolo roku 1000 pred naším letopočtom a z dnešného pohľadu sa dá označiť ako najstarší recept na „smootie“.Pokračovať
 
Dokonalé kuchárske umenie s estragónom

Dokonalé kuchárske umenie s estragónom

Aj keď v českej kuchyni estragón patrí skôr k neznámemu koreniu, vo francúzskej kuchyni sa radí k vrcholu gastronómie. Táto aromatická bylinka sa môže použiť ako čerstvá, tak aj sušená a jej ľahko horkastú chuť nájdeme vo všetkých možných druhoch jedál od šalátov až po grilované ryby a hydinu. Takže, ak chcete ochutnať niečo nové, pokračujte v čítaní.Pokračovať
 
Veľkonočná plnka

Veľkonočná plnka

Vylepšite si tradičnú jarnú plnku netradičným korením. Veľkonočná plnka je jedným z najobľúbenejších jedál týchto sviatkov, ktoré sa často pripravuje na veľkonočný obed. Tento recept na veľkonočnú plnku je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, ale napriek tomu vynikne vynikajúcou chuťou a sviežosťou, ktorá rozžiari každý sviatočný stôl.Pokračovať
 
14 + 50 tipov, ako si poriadne okoreniť grilovanie

14 + 50 tipov, ako si poriadne okoreniť grilovanie

Jarné slniečko sa na nás už nejaký ten piatok smeje, teploty stúpajú a tak je najvyšší čas rozpáliť naše grily a užiť si tú nenahraditeľnú chuť čerstvo grilovaného mäsa, rýb, zeleniny alebo aj ovocia. Aby to naše grilovanie ale nebolo také fádne, poďme objaviť nové chute a prekvapiť rodinu a našich priateľov exotikou s korením z celého sveta.Pokračovať
 
Zaujímavosti o bobkovom liste

Zaujímavosti o bobkovom liste

Bobkový list má medzi bylinkami významné miesto. Už v antickom Grécku a Ríme bol vavrín symbolom cnosti a múdrosti, a tak sa stal obľúbeným medzi básnikmi, lekármi, vládcami a bojovníkmi. Verilo sa, že chráni nositeľa pred zlými duchmi a hnevom bohov. Pretože ale tieto vlastnosti neboli nikdy historicky potvrdené, sústreďme sa radšej na jeho kúzlo pri varení, ktoré nám môže zaistiť slávu a vďaku u našich stravníkov.Pokračovať
 
Korenistý čaj

Korenistý čaj

Možno vás prekvapí, že kráľ korenia - čierne korenie - vládne nielen na tanieri, ale dokonca sa z neho dá pripraviť aj čaj. Korenistý čaj je vynikajúca voľba pre všetkých, ktorí hľadajú účinný spôsob, ako si uľaviť od prechladnutia alebo bolesti v krku. Tento horúci a korenený nápoj, ktorý je známy pre svoje vlastnosti pomáhajúce udržiavať zdravie, sa ľahko pripraví len z čierneho korenia, vody a medu.Pokračovať
 
Kurča a la hus

Kurča a la hus

Kurča à la hus je zaujímavým počinom v kulinárskom svete. Toto jedlo ponúka jedinečnú možnosť pripraviť kura tak, aby sa jeho chuť a textúra podobala husi. Zvláštna technika plnenia kurčaťa chlebom nasiaknutou masťou a pečenie v pive dodáva mäsu vláčnosť a hĺbku chuti.Pokračovať
 
Hus na nemecký spôsob

Hus na nemecký spôsob

V nemeckej kuchyni je hus tradičným jedlom počas sviatočných období, najmä na Vianoce. Riadne okorenená a pečená do zlatista je nemecká hus zážitkom, ktorý si užijete s pekne mastnou pusou. Ale menej známym pokladom nemeckej kuchyne je tradičná pečená hus.Pokračovať
 
Sečuánske korenie

Sečuánske korenie

Sečuánske korenie sa používa predovšetkým v čínskej, indickej a japonskej kuchyni.Pokračovať
 
Voňavý tip na novú chuť vášho vianočného pečiva

Voňavý tip na novú chuť vášho vianočného pečiva

Tonka. Cukroví dodá silnú aromatickú chuť vanilky, mandlí a škorice. Pri pečení môžete tonku jednoducho použiť namiesto vanilky.Pokračovať
 
Prišlo množstvo nových mlynčekov na kávu a korenie

Prišlo množstvo nových mlynčekov na kávu a korenie

Práve k nám prišlo množstvo nových krásnych mlynčekov na korenie a džezvy na kávu. Tak sa u nás zastavte, než zase zmizne!Pokračovať
 
Čas tekvíc a tekvicových receptov

Čas tekvíc a tekvicových receptov

Jeseň je tu as ňou aj tradičný čas tekvíc, ktorý je sprevádzaný pátraním po klasických aj neobvyklých receptoch a návodoch čo z tekvíc uvariť alebo upiecť.Pokračovať
 
Šalát Caprese - taliansky luxus na tanieri

Šalát Caprese - taliansky luxus na tanieri

Svieža kombinácia červených paradajkových jabĺčok, žiarivo bielej mozzarelly a zelených lístkov bazalky, ktorá na tanieri vytvára typickú farebnú paletu Caprese šalátu, býva ozdobou nejednej záhradnej párty.Pokračovať
 
Poznávame všetkými zmyslami

Poznávame všetkými zmyslami

Boli sme oslovení neďalekou Základnou školou Táborská v Prahe 4, či by sme pre žiakov a žiačky 6. B pripravili prednášku o korení pre projektový deň Poznávame všetkými zmyslami. Náš kolega Kamil sa prednášky s nadšením ujal a pre deti pripravil pracovné listy a skúmavky s rôznym korením z celého sveta.Pokračovať