Ekvádor Loja / Káva

Výnimočné zemepisné podmienky Andských svahov a horúce suché podnebie so slnkom stále nad hlavou utvárajú jedinečnú kombináciu pre pestovanie vynikajúcej kávy zanechávajúcu silný a dlho trvajúci zážitok. Pravdepodobne najvyššie rastúce kávovníky arabiky v Južnej Amerike. Vďaka tichomorským teplým prúdom sa tu vytvára unikátna mikroklíma, ktorá umožňuje pestovanie káv odlišnej kvality, na rozdiel od iných plantáží umiestnených v rovnakej nadmorskej výške. Šálka tejto kávy je charakterizovaná bohatým telom, arómou a jemnou aciditou.

Káva je celkovo vyvážená a má čistú chuť s vynikajúcou, trochu osobitou arómou.

Káva je zrnková, nemletá . Pokiaľ nemáte mlynček, radi Vám na požiadanie kávu pomelieme. Pri objednávke do poznámky, prosím, napíšte na akú hrubosť si prajete kávu pomlieť alebo akým spôsobom kávu pripravujete (turecká káva, espresso, french press, prekvapkávaná, mocca kanvička). Mletie vopred ale neodporúčame, pretože mletá káva rýchlo stráca svoju arómu a chuť.

Odporúčané dávkovanie Na jednu šálku odporúčame 7 g kávy z Ekvádoru. Balenie 50 gramov vám teda postačí na prípravu 7 šálok.
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 9. 2026
Krajina pôvodu Ekvádor