Sušená citrónová kôra je vynikajúca na ryby, do nátierok, marinád alebo do čínskej kuchyne. Okrem spomínaných rýb a morských plodov sa chuť citrónovej kôry výborne snúbi s hydinou alebo grilovanou zeleninou.
Na ryby a hydinu možno citrónovú kôru použiť buď formou marinády zmiešaním s ďalším korením (napr. grilovacím) alebo si môžete vyrobiť citrónovú soľ zmiešaním jednej polievkovej lyžice sušenej citrónovej kôry s jednou lyžicou soli.
Dobrú službu tiež citrónová kôra urobí pri výrobe dresingov na zeleninové šaláty a samozrejme svoje miesto má aj vo sladkom pečení a dochucovaní rôznych horúcich nápojov.
Ak v receptoch narazíte na čerstvú citrónovú kôru, ktorú nemáte alebo ju z čerstvých citrónov nechcete použiť, pretože nie sú BIO, môžete ju ľahko nahradiť touto sušenou kôrou v pomere 1 čajová lyžička sušenej citrónovej kôry za 1 polievkovú lyžicu čerstvé.