Tonka fazuľa BIO / Korenie

Fazoly Tonka sa používajú pri príprave múčnikov, dezertov, alebo zmrzlín. Okrem sladkej kuchyne sa pridáva tonka do paradajkových omáčok, mrkvové polievky alebo aj do cestovín. Zaujímavé je jej využitie v rozličných koktailoch alkoholických nápojoch, dokonca vrátane piva.

S tonkou sa pracuje rovnako ako s celým muškátovým orieškom. Stačí tesne pred použitím nastrúhať malé množstvo na strúhadielku na muškátové oriešky. Na jedno varenie/pečenie stačí množstvo zhruba na špičku noža.

 
Upozornenie Pri skladovaní sa môže na povrchu fazule objaviť drobný biely prášok, ktorý nie je pleseň, ale prirodzený proces, ktorý nemá vplyv na kvalitu.
Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 9. 2026
Krajina pôvodu Brazília
Tonka je dostupná v týchto variantoch
 
Na čo sa tonka väčšinou používa