Borievka červená celá / Korenie

Plody červenej borievky sú na rozdiel od u nás bežnej čiernej borievky obyčajnej mäkšie a majú mierne sladkastú, ale ostrú chuť. Červená borievka sa používa predovšetkým pri príprave zveriny ako je kančie, srnčie mäso alebo pernatej zveri. Rovnako sa ale veľmi dobre hodí aj pre bravčové, hovädzie alebo napríklad husy. Chuť borievky tiež príjemne dopĺňa jablká a kyslá kapusta. Z korenia sa výborne kombinuje s bobkovým listom, rascou, tymianom alebo saturejkou. Červená aj čierna borievka je tiež základnou ingredienciou do ginu.

Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 11. 2026
Krajina pôvodu Macedónsko
Borievka je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa borievka s obľubou používa
 
Na čo sa borievka väčšinou používa