Spojenie jemne karamelového trstinového cukru a voňavého kardamómu vytvára jedinečnú kombináciu, ktorá prenesie vaše zmysly priamo na rušné trhovisko Blízkeho východu. Kardamóm svojou sladko korenistou vôňou s tónmi medu, citróna a ruží dodáva cukru nádych luxusu a orientálnej elegancie.
Kardamóm je v arabskom svete obľúbenou prísadou do kávy, dezertov aj pečiva – dodáva im typickú orientálnu arómu a jemnú pikantnú hĺbku. Tento cukor však nie je len na kávu! Skvelo dochutí orientálne dezerty, čaj, horúcu čokoládu, likéry aj pečené ovocie.
Ako používať trstinový cukor s kardamómom?
- Do kávy a čaju – Dodá horúcim nápojom exotickú vôňu a jemne pikantnú sladkosť.
- Na pečenie a dezerty – Perfektný do sušienok, perníkov, maslových koláčov alebo orientálnych sladkostí.
- Na raňajkové kaše a jogurty – Posypte ním ovsenú kašu, smoothie bowl alebo pridajte do domácej granoly.
- Do kokteilov a likérov – Skvelý na osladenie exotických drinkov, vaječného likéru či mliečnych kokteilov.
- Na grilované ovocie – Výborne sa hodí na karamelizované banány, ananás alebo pečené jablko.
Tip na karamelizované banány s kardamómom
Na panvici rozohrejte lyžicu masla, pridajte dva na plátky nakrájané banány a opekajte, kým nezačnú mäknúť. Potom pridajte lyžicu trstinového cukru s kardamómom a nechajte jemne skaramelizovať. Podávajte teplé – napríklad s jogurtom alebo kopčekom vanilkovej zmrzliny.